Mamma Mia!

Mamma Mia!

Mamma Mia!

SKU
4011898089882
39,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Talán nem létezik olyan ember a világon, aki ne szeretné a pizzát, azonban eme étel elkészítése nem olyan egyszerű mint gondolnánk. A Mamma Mia kitalálói egy olyan kártyajátékkal szerettek volna kedveskedni a pizza rajongóinak, melyben ők maguk tudják majd elkészíteni ezt. A pizzakészítők bőrébe bújva minden játékos fel kell vegye a rendelést a pincérektől, elő kell készítse az alapanyagokat, majd a kemencébe meg kell süsse az adott pizzát.

A játékosok száma fontos a Mamma Mia első körében, ugyanis ez fogja meghatározni, hogy melyik lapból mennyit fognak kiosztani. Az összetevőket meg kell keverni, majd minden játékos 6 darabot kap belőlük. Minden játékos aki sorra kerül, a kezében lévő összetevők közül be kell tegyen a kemencébe legalább egyet. Ez lehet egy lap, azonban ha egy összetevőből több van a játékos kezébe, akkor akár több lap is. A játékos hangosan meg kell mondja társainak, hogy milyen összetevő került a kemencébe, és a darabszámot is be kell jelentenie. Ezek után a játékos egy rendelést is betehet a sütőbe, de ez csak akkor tanácsos, hogyha úgy gondolja, hogy a kemencébe megtalálható az össze alapanyag, ami ehhez a rendeléshez szükséges. A játékosok nem nézhetik meg, hogy mi van a sütőben, erre csak a kemence kiürítésekor kerül sor. Miután egy játékos befejezte a lapok kijátszását, a pakliból annyi új lapot húz, hogy a kezében újra hét darab legyen.

A sütő kiürítését mindég az a játékos fogja elvégezni, aki felhúzza a Mamma Mia kártyát. Az ürítési akcióra akkor kerül sor, amikor a pakliból valaki felhúzza az utolsó összetevőkártyát. A játékosnak arra kell vigyáznia, hogy a sütőben lévő lapok sorrendjét ne változtassa meg, ugyanis ezek fontos szerepet fognak játszani az elkészült pizzák meghatározásában. Abban az esetben, hogyha a pizzához szükséges alapanyagok hiányosnak bizonyulnak, a játékos aki a rendelést teljesítette, kipótolhatja még ezt a kezében tartott lapok közül. Ha nem tudja, vagy nem szeretné kipótolni a kártyákat, akkor a pizza nem készült el, a rendelés visszakerül a pincérkártyák paklijába. Amikor minden pizza megsült, a megmaradt alapanyagok visszakerülnek a sütőben, valamint a Mamma Mia kártyát is bele kell keverni a pakliba. A pizzákat addig lehet sütni a játék során, amíg harmadik alkalommal is ki nem ürítődik a kemence. Ekkor a játékosok össze kell számolják, hogy hány darab pizzát sikerült megsütniük, és akinek a legtöbbet sikerült elkészítenie, az nyeri meg a Mamma Mia pizzasütő versenyét.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Mamma Mia!
Pontbeli értékelés
Designer
Uwe Rosenberg
Year published
1998
Number of players
2 - 5
Honors
1999 Fairplay À la carte Winner, 1999 Spiel des Jahres Recommended, 2000 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee
Category
Card Game
BGG rank
1478
Link BGG
Complexity
1.37