Mamutvadász

Mamutvadász

Mamutvadász

SKU
9001890738968
95,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, SK, PL, CZ

A kőkorban az emberek arra voltak kényszerülve, hogy nagy területeket járjanak be, élelmet, magvakat, bogyókat, fűszereket keresve. A vadászathoz fegyverekre volt szükségük, mert egy olyan nagy állatot mint a mamut nem volt ám egyszerű megölni. A mamutot teljesen feldolgozták, húsának egy részét megették, a másikat elraktározták télire. Irhájából ruhát készítettek maguknak, koponyáját feldíszítették és más törzseknek ajándékozták, hogy fenntartsák a békét. Aki nem gyűjtögetett nyáron, nem dolgozott eleget, és nem gazdálkodott okosan, annak bizony meggyűlt a baja télen.

A Mamutvadász során a játékosok a játéktáblán haladva különböző lapkákat gyűjtenek, amelyek segítségükre lesznek, vagy a végső elszámolásban nyújtanak fontos pontokat. Két évszak uralkodik a játékban: a nyár, és a tél. Nyár folyamán a játékosok mezőről mezőre lépkedve szereznek különböző készleteket, melyeket a téli időszakra raktároznak el. A bogyók, gyökerek, fűszerek lapjai pontokat tartalmaznak, amelyek fontosak lesznek majd a végső elszámolásban. A törzsek emberei ha az elhagyott mezőn tárgyakat szimbolizáló lapokat találnak, akkor azokat gyűjteniük kell, mert minél több lap van a játék végén egy tárgyból, annál több pontot ér. Fegyvereket is szerezhetnek a játékosok a játékmezőkön, ezekre majd akkor lesz szükség, hogyha mamutra szeretnének vadászni. A készlet-ládák is pontokat jelenthetnek, ha sikerült őket a játék vége előtt elhelyezni valamelyik táborhely egyikére. A játékmezőn található barlangot segítséget nyújthatnak eljutni olyan helyekre, amelyek a táblán elég távolinak tűnnek.

A Mamutvadász egy-egy törzs vezetését bízza a játékosokra. Négy emberük van arra, hogy felkészüljenek rendesen a téli időszakra, azonban ezek közül aki nem ér el egy menedékhez a tél kezdetéig, az lekerül a játéktábláról. A nyár akkor jár le, amikor már a barlang- és útlapkákon kívül nem található más a játéktáblán, vagy a még meglévő lapok már nem megközelíthetőek. Ekkor minden játékos leveszi a figuráit a tábláról, felkerülnek a téli lapok a játékmezőkre, és minden játékos elhelyez egy-egy figurát azokra a táborhelyekre ahova sikerült készlet-ládát letennie a nyár folyamán.

Első ránézésre egy gyerek társasjátéknak tűnhet a Mamutvadász, azonban igazából ez egy családnak is nagyon kellemes kikapcsolódást biztosíthat. A játék megköveteli a stratégiai lépéseket, az előrelátást, és fejleszti a szervezőképességet is.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Mamutvadász
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
2010
Number of players
2 - 4
Honors
2010 Spiel des Jahres Recommended, 2011 Hra roku Nominee, 2012 Hungarian Board Game Award Winner, 2012 Hungarian Board Game Award Nominee
Category
Prehistoric
BGG rank
3355
Link BGG
Complexity
1.95