Marrakech

Marrakech

Marrakech

SKU
3421271301516
114,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE, FR

Felkelőben van a nap Marrakechben, és mindenki lázasan dolgozik a piacon. Ma van a szőnyegkufár választás, és nagyon sokan szeretnék elhódítani ezt a címet. Mindenki azt szeretné, hogyha őt neveznék ki a legjobb szőnyegárusnak, ezért kiteríti portékáját és mindvégig azzal foglalkozik, hogy a lehető legszebben legyenek elrendezve. A legnagyobb kínálat vonzza a legtöbb vásárlót is és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a fő szőnyegkufár pénzzel is kell rendelkezzen.

A játékosok megkapják kezdőtőkéjüket, majd mindenki kap egy megszabott szőnyegmennyiséget, ezekkel kell gazdálkodniuk a Marrakech során.  A körök folyamán minden játékosnak Assamot kell mozgatnia, ehhez pedig a dobókocka nyújt segítséget. Minden játékos meg kell határozza köre elején Assam irányát, majd miután dobott a kockával, mozgatnia kell a figurát a kidobott papucsok számával. A lépések során Assam nem változtathat irányt, átlósan tehát nem mozoghat, ha pedig mozgása során elhagyná a játéktáblát, akkor ott vannak a fordulók, melyek visszakanyarítják őt, és nem számítanak lépésként a játékosnak.

Assam, mozgását követően, megállhat egy olyan mezőn, amelyen az ellenfél szőnyege található, ekkor kerül sor a fizetésre. A soron lévő játékosnak ki kell fizetnie társát, figyelembe véve a szőnyegek számát, amelyek találkoznak a figura mezején. A szőnyegek oldalai kell érintkezzenek, az átlós érintkezést nem kell számolni, de így is jókora összeg üti majd a tulajdonos markát. Hogyha Assam üres mezőre kerül, vagy a játékos saját szőnyegeire irányítja a figurát, akkor szerencsésnek mondhatja magát, mert nem kell senkinek sem fizetnie.

Amint a mozgás véget ért, a játékos pedig elvégezte a fizetést (hogyha ez indokolt volt), szétnézhet Assam körül és lefektethet egy szőnyeget. A figura szomszédságában levő 4 mező bármelyikére fektethet szőnyeget a játékos, átlós irányban azonban nem érheti el a mezőket. Az akció során csak üres mezőre lehet szőnyeget fektetni, egy üres mezőre és egy lerakott szőnyeg felére, vagy két szőnyeg egy-egy felére.

A Marrakech addig tart, amíg minden játékos le nem terítette összes szőnyegét. Amikor a tábla megtelt szőnyegekkel, a játékosok összeszámolják a pontokat, amelyeket a leterített szőnyegek után és az összegyűjtött pénz alapján kapnak, akinek pedig sikerül a legtöbbet összegyűjtenie, megnyeri a játékot.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Marrakech
Pontbeli értékelés
Designer
Dominique Ehrhard
Year published
2007
Number of players
2 - 4
Honors
2008 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2008 As d'Or - Jeu de l'Année Winner, 2008 Spiel der Spiele Game of the Year Winner, 2008 Spiel des Jahres Nominee, 2009 Japan Boardgame Prize U-more Award Nominee, 2009 Mensa Select Winner, 2010 Hungarian Board Game Award Nominee, 2014 Juego del Año Finalist
Category
Arabian
BGG rank
1329
Link BGG
Complexity
1.37