Memoir '44

Memoir '44

Memoir '44

SKU
9790975277330
209,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
EN

A háborúk és csaták rajongói talán legkedvesebb társasjátéka lehet a Memoir '44. Eddig talán úgy gondoltátok, hogy a gyűjtögetős játékok nem nektek való? Itt a Memoir '44 amely során jó adag stratégiára, taktikára, na meg szerencsére lesz szükségetek. Ezek a kellékei egy igazán jó háborúnak, amelyben mindég csak a legerősebb és persze a legokosabb győz. Ebben a játékban azonban nem lesznek halottak, nem fog vér folyni, és nem pusztulnak el városok, illetve nem süllyednek el hajók, nem zuhannak le repülők.

A játékban a II. világháborús hangulat uralkodik, amelynek csatáit a dobozban található kártyák és figurák segítségével újra is tudunk játszani. A játéktábla kétféle csatára alkalmas. Egyik felén a partra szállós csatákat idézhetjük fel, míg a tábla másik felén szárazföldi csatákat hajthatunk végre. A 144 figura között német és amerikai tankok, tüzéres és gyalogos harcosok találhatóak. A Memoir '44 doboza 16 küldetést tartalmaz, amelyeket a játékestek során bizonyára többször is végig fogtok játszani, azonban ha esetleg megunnátok ezeket, akkor a társasjáték hivatalos weboldalán újabb küldetések várnak rátok. Az angol nyelvű weboldalon a dobozban levő kóddal tudtok regisztrálni, és máris hozzáfértek a többi játékos által megírt küldetésekhez. Ezek a küldetések egy része már magyar nyelvre is le lett fordítva, ezeket a magyar nyelvű oldalon találjátok meg.

A Memoir '44 során fő célotok az lesz, hogy a küldetésben előírt kitüntetéseket megszerezzétek. Általában akkor lehet kitüntetést szerezni a játék során, hogyha sikeresen legyőznötök egy ellenséges csapatot, azonban a küldetések játékról játékra változnak. Az is megtörténhet, hogy bizonyos események bekövetkezte jelenti majd a fontos kitüntetések elnyerését.

Minden játékos a fordulója során általában kijátszik egy parancs kártyát. Ezután következik a Parancs, Mozgás, illetve Támadj akció, melyeket a játékos ebben a sorrendben fog végrehajtani. A forduló végén minden játékos húz egy újabb parancs kártyát, amelyet majd a következő fordulóban használhat fel.

A Memoir '44 szabályzata egy picit bonyolultnak tűnhet, azonban ez csak azért van, mert a játék több alkotóelemből áll össze. Miután néhány bemelegítő fordulót már lejátszottatok, a Memoir '44 gördülékenyen fog menni, és nem lesz más dolgotok, csak hogy a stratégiákra, taktikákra, illetve a társatokra figyeljetek.

Így kell játszani és a doboz tartalma:

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Memoir '44
Pontbeli értékelés
Designer
Richard Borg
Year published
2004
Number of players
2 - 8
Honors
2004 Charles S. Roberts Best World War II Boardgame Nominee, 2004 International Gamers Awards - General Strategy; Two-players, 2004 Tric Trac Nominee, 2005 Årets Spill Best Strategy Game Nominee, 2005 Årets Spill Best Strategy Game Winner, 2005 Games Magazine Best New Historical Simulation Game Winner
Category
Miniatures, Wargame, World War II
BGG rank
128
Link BGG
Complexity
2.28