Miért éppen Uppsala? Ismerd meg játszva Európa városait!

Miért éppen Uppsala? Ismerd meg játszva Európa városait!

Miért éppen Uppsala? Ismerd meg játszva Európa városait!

SKU
5999556751595
69,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A Miért éppen Uppsala? társasjáték során földrajzi tudásotokat fogjátok próbára tenni. A játék címe is már egy kérdés, amelyet tovább is lehetne fokozni. Tudjátok egyáltalán, hogy hol van Uppsala? Vajon ha európai városokat mondunk nektek, meg tudjátok mondani, hogy melyikhez van közelebb, vagy talán összehasonlítva őket, melyiktől fekszik délre, esetleg keletre?

A játék során helységneveket fogtok húzni egy pakliból, amely 3x15 lapot tartalmaz. Az asztalon egy irányjelző kártya található, amelyre felkerül a húzópakli első lapja. Ez lesz a játék során a kezdőlap, innen indultok majd útnak. Minden játékos kap majd 4 korongot is, amelyek majd helyes és helytelen válaszok esetén gazdát fognak cserélni. Úgy gazdálkodjatok a korongokkal, hogy a játék végére minél több darabbal rendelkezzetek, mert ez dönti majd el, hogy ki nyeri meg a játékot.

A húzópakli lapjai helységeket jelölnek, hátoldaluk azonban koordinátákat tartalmaznak. A koordinátákat senkinek nem szabad látnia. A soron következő játékos felhúz egy lapot, felolvassa a település nevét, majd kiválaszt egy helyet a lapnak az asztalon, figyelembe véve a lent lévő kártyákat. Amint lehelyezi valamelyik irányba a kártyát, a többi játékos helyeselheti ennek helyét, vagy hibásnak is találhatja. Az a játékos aki hibásnak találja a kártya pozícióját, kihívja a lerakó félt. Ilyenkor meg kell fordítani a lerakott lapot és annak valamelyik szomszédját is. A koordináták a lapok hátoldalán segítenek majd abban, hogy eldöntsétek melyik játékosnak is volt igaza. Aki helyesen tippelte meg a sorrendet, az egy korongot fog örökölni vesztes társától, majd a játék folytatódik tovább egy újabb lap lehelyezésével.

A Miért éppen Uppsala? társasjáték húzópaklija 3x15 lapot tartalmaz, minden 15. lap után pedig egy Intermezzo kártyát fogtok találni. Ez a lap megszakítja a játékot egy gyors pontozás erejéig. Ilyenkor minden játékosnak meg kell tippelnie, hogy az asztalon lévő kártyák közül hány darab helyes és hány darab helytelen. Ez a pontozási fázis a harmadik pakli végén is lejátszásra kerül, ezután pedig véget ér a teljes játék.

A bemutató elején már említettük a korongok fontosságát a játékban, de muszáj lesz újból felhívnunk rá a figyelmeteket, mivel aki az utolsó pontozás végén a legtöbb ilyen koronggal rendelkezik, az megnyeri a Miért éppen Uppsala? játékát, ezzel pedig bebizonyítja, hogy jártas a földrajzban.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Miért éppen Uppsala? Ismerd meg játszva Európa városait!
Pontbeli értékelés
Designer
Bernhard Lach
Year published
2006
Number of players
2 - 6
Category
Bluffing, Educational, Trivia
BGG rank
5006
Link BGG
Complexity
1.35