Monopoly - Milliomos kiadás

Monopoly - Milliomos kiadás

Monopoly - Milliomos kiadás

SKU
Monopoly - Milliomos kiadás
160,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
120 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:

A Monopoly készítői egy újabb érdekes modellel várnak minden kedves rajongót, azonban szokásukhoz híven újból egy olyan játékot kapunk, amely érdekes csavarokat tartalmaz. A Monopoly Milliomos játékmenete nagyon hasonló az eredeti játékéhoz, azonban mint minden más változatban, itt is más lesz az alapcélunk. Az eredeti játék során arra törekedtünk, hogy elnyerjük játékostársaink pénzét, majd ezt követte az Empire változat, amelyben reklámtornyunkat építettük. A Milliomos változat célja nagyon egyszerű, akinek sikerül a leghamarabb 1 millió készpénzre szert tennie, az nyer.

A játékban található figurák újból megváltoztak, most négyféle jármű jelenik meg, amelyekből háromféle fejlettségű szint (pld. a kétkerekű járművekből jelen van a hajtány, a robogó, valamint az erősebb típusokból a Harley Davidson) áll rendelkezésünkre. A figurák az életszínvonalat fogják jelenti, ezeket pedig a játékosok sorra cserélni fogják, a legkisebbtől haladva a legnagyobb fele. Maguk a játékszabályok nagyjából megegyeznek az eredeti játék szabályaival, itt is egy táblán kell körbe menetelni, minden lépést pedig a dobókocka fog meghatározni. A pálya, mezők szempontjából picit kisebb lett, ami azt jelenti, hogy hamarabb körbe lehet érni majd. A mezőkön szerencsekártyákat találtok, amelyek olyan akciókat tartalmaznak amelyeket végre kell hajtanotok. Ebben a változatban nem kell majd bankost kineveznetek, mivel a pénz a játéktábla közepén van elhelyezve, ahonnan minden játékos ki tudja szolgálni saját magát.

A Monopoly Milliomos során a figurák fejleszthetőek, ezt pedig akkor lehet elvégezni, amikor a játékos áthaladt a START mezőn. Ebben a változatban is kap pénzjutalmat az illető játékos, azonban lehetősége van arra is, hogy bizonyos érték ellenében bábut változtasson. Ez a változtatás több pénzt jelent majd a következő áthaladáskor, de az akciók során is változnak majd a feladatok, valamint a befizetett és megnyert összegek értéke is más lesz.

A lépések során felfedett ingatlanokat a játékosok most már kötelezően meg kell vásárolják, vagy ha ezt nem szeretnék megtenni, akkor licitálásra kell adják. Licitálás során bármelyik játékostárs megnyerheti az ingatlant, ilyenkor neki épületet kell ide lehelyeznie. A mezőkön található szerencsekártyák tartalmát el kell olvasni, majd a rajtuk található információk alapján kell cselekedni. Az itt olvasott akciók lehetnek olyanok amelyeket rögtön végre kell hajtani, de olyannal is találkozni fogtok majd, amelyeket megtarthattok és a későbbiekben használtok majd.

A többi Monopoly játékhoz hasonlóan, a Milliomos változat is jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást fog biztosítani. Azok a játékosok akik már játszották az eredeti változatot nagyon hamar bele fognak tanulni a Milliomosba, azonban a teljesen kezdő Monopolysok sem fognak nagy problémákkal küzdeni ezen a téren.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Monopoly - Milliomos kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
(Uncredited)
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Category
Dice, Economic, Negotiation
BGG rank
17974
Link BGG
Complexity
2.00