Mount Draco

Mount Draco

Mount Draco

SKU
4001504492434
65,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, DE, FR, IT

A Draco hegy lábánál minden évben megrendezik a sárkánylovasok viadalát. A cél meghódítani a hegy csúcsát, az eszköz pedig az a 10 sárkány, amelyeket minden évben a rendelkezésükre bocsátanak. Az 5 sárkánylovas 10 sárkányt terel majd a hegy csúcsa felé, a győztes pedig az lesz, akinek sikerül a legtöbb pontot gyűjtenie, ezáltal pedig elnyernie a birodalom legjobb sárkánylovas címet is.

A játékosok a Draco hegy fele lovagolnak a sárkányokon, azonban nem egyszerű megtalálni a megfelelő sárkányt, éppen ezért váltogatják őket. Mindég az adott sárkány lapjait kijátszva arra törekednek, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsék, azonban, hogy jól választottak vagy sem, csak az értékeléskor derül ki.

A soron következő játékos feladatai közé tartozik egy kártyájának a kijátszása, sárkány váltása, értékelés, és adott esetben egy újabb lap húzása. Egy kártyát kijátszhat egy játékos, de csakis úgy, hogy figyelembe veszi a kártya színét, és a rajta található számot. A szín meghatározza, hogy melyik sárkányt szabad mozgatni, a szám pedig az előrehaladás értékét mutatja. A játékos bármelyik sárkányt mozgathatja, még azt is, ami az ellenfél tulajdona. A sárkánylovasok egyszerre csak egy sárkányon lovagolhatnak, éppen ezért minden játékos előtt egy színes kártya található, amely megjelöli sárkányukat is. Amint egy játékos olyan színű kártyát játssz ki, amely még nem található meg az asztalon, sárkányt is válthat. Értékelésre akkor kerül sor, amikor egy sárkány kék, vagy zöld mezőre lépett. A kék mező kis értékelést jelent, amelynek folyamán azok a sárkányok kerülnek kiértékelésre, amelyek kisebb számú mezőkön állnak (3 vagy annál kisebb számú mező). A zöld mező esetében minden sárkány kiértékelésre kerül. Abban az esetben amikor egy játékos a köre során nem váltott ki értékelést, körének végén a kezében tartott lapok számát kiegészítheti 6 darabra.

Amint a harmadik sárkány is felér a Mount Draco-ra a játék véget ér, és az adott kör sem fejeződhet be. A játékosoknak össze kell számolniuk pontjaikat, és ki kell hirdetniük a birodalom legnagyobb sárkánylovasát, akinek hírneve nem csak Mount Draco-n lesz ismert, hanem világszerte.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Mount Draco
Pontbeli értékelés
Designer
Leo Colovini
Year published
2011
Number of players
2 - 5
Honors
2011 Kinderspielexperten "8-to-13-year-olds" Nominee
Category
Fantasy
BGG rank
8098
Link BGG
Complexity
1.83