Munchkin alapjáték

Munchkin alapjáték

Munchkin alapjáték

SKU
9789637041303
109,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
3-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A Munchkin elsőre komolynak tűnő játék, a valóságban azonban egy játékparódia játékparódiája. Az egyik legfontosabb szabály a játékban talán az, hogy lehet csalni. Természetesen arra kell figyelned, hogy ne vegyenek észre, mert ha észre vettek, akkor abba kell hagynod a csalást.munchkin_szivo.jpgA kazamatákban kell sorba berúgnod az ajtókat, le kell győznöd a szörnyeket, és össze kell gyűjtened a legtöbb kincset, így lehetsz te a játék győztese. Ne feledkezz meg arról sem, hogy a játékhoz hozzátartozik a társak szívatása, enélkül nincs is élvezet a Munchkinben. Ahhoz, hogy a 10. tapasztalati szintet elérjétek, elég sok szörnyet kell legyőznötök a Sánta Goblint-tól a Plutóniumsárkányig. Óvakodnotok kell az olyan veszélyes átkoktól mint például a Megváltozik a Nemed vagy a Kacsa a Fejeden, de szerencsére számos kincset gyűjthettek utatok során, amelyek megkönnyítik az életeteket. A Seggberúgás Csizmájára, az Elektronikus Radioaktív Savas Italra, valamint a Napalmbotra mindenképp érdemes odafigyelni, de ezek mellett fajra és kasztra is szert tehettek.

A játék elején minden játékos 2 kincs- (amelynek a hátlapja egy kincskupacot ábrázol) és 2 kazamatalappal (amelynek a hátlapja egy ajtót ábrázol) kezd. Mindenki eldöntheti, hogy berúg egy ajtót és ha szörnyet talál ott, akkor megküzd vele. Hogyha a játékos szintjei és tárgyai erősebbek, akkor legyőzi a szörnyet, elveszi a jól megérdemelt kincset, és szintet lépik. A harc azonban végződhet rosszul is, és elvesztheted a csatát, ekkor szembe kell nézned a szörny szívás képességével, ez természetesen kincs, és akár szintveszteséggel is járhat.

A Munchkinben nagyon sok az interakció, a játékosok segíthetik egymást, vagy akár akadályozhatják is egymást. Egy szörny nagyon hamar megerősödhet és ilyenkor nagyon veszélyessé válhat. A játékosok ha összefognak, akkor osztozniuk kell majd a kincseken, veszteség esetén is mindenki megkapja a neki járó büntetést. Ha akadályozni akarod társadat, akkor ellophatod a kincseit, vagy hátba szúrhatod őt, akár lesújthatsz rájuk valami jó kis átokkal, amely akár a végső győzelmi esélyüket is tönkreteheti. Kereskedni, cserélni, vásárolni is tudtok egymással/egymástól a játék során, ami néha igen hasznos tud lenni.

A szórakozás, bohóckodás, szívatás mindég is a Munchkin kártyajáték része lesz, ebben a játékban nem egy komoly partira kell számítani. Még ha alul is maradsz, és nem sikerül megnyerni a játékot, akkor is élvezetes, feledhetetlen lesz az élmény. A játék során nagyon sok lehetőséged nyílik arra, hogy átverd társaidat, megvicceld őket, humoros fordulatokba vegyél részt, és sok csatát nyerj meg, vagy akár veszíts el.

2001 - Az év kártyajátéka - díj nyertese (Origin, USA)

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Munchkin alapjáték
Pontbeli értékelés
Designer
Steve Jackson (I)
Year published
2001
Number of players
3 - 6
Honors
2001 Origins Awards Best Traditional Card Game Winner
Category
Card Game, Fantasy, Fighting, Humor
BGG rank
4082
Link BGG
Complexity
1.80