Nada - kockajáték

Nada - kockajáték

Nada - kockajáték

SKU
3770000904161
65,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR

A Nada egy szimbólumkeresős, gyűjtögetős játék. A doboz 36 darab kockát tartalmaz, amelyek fele narancssárga fehér szimbólumokkal, fele pedig fehér narancssárga szimbólumokkal. Több játékvariáció is játszható a Nadaval, azonban szinte mindenik variáció alapja a szimbólumok megkeresése.

Az alapjáték során 12 kockát fogunk használni, ezekből 6 darab fehér, 6 darab pedig narancssárga lesz. A 12 kockával dobni kell, majd minden játékosnak tanulmányoznia kell az eredményt. A cél azonos szimbólumok keresése, azonban figyelni kell a kockák színét is. Amint valaki talált azonos szimbólumokat, ezek pedig jelen vannak úgy egy fehér kockán, mint egy egy sárgán is, a játékos magához veheti az összes egyező szimbólumot tartalmazó kockát. Mindezt csak akkor teheti meg a játékos, hogyha először megnevezte a talált szimbólumot. Erre inkább azért van szükség, hogy leellenőrizhető legyen a játékos választása, valamint azért is, mert így egyszerűbb meghatározni azt a játékost, aki először vett észre azonos szimbólumokat.

Olyan esetekben, amelyekben nincs azonos szimbólumú, de különböző színű kocka az asztalon, az a játékos aki leghamarabb észre veszi ezt a helyzetet, kezével letakarja a kockákat, és azt kiáltja, hogy Nada!. Ilyen esetben le kell ellenőrizni, hogy tényleg igaza volt az adott játékosnak, ezután pedig a nyertes magához veheti az összes kockát amely az asztalon maradt.

Minden olyan esetben, amelyben az összes kockát begyűjtötték a játékosok, kezdetét veszi egy új kör, amely azt jelenti, hogy újabb 12 kocka kerül az asztalra. A Nada-t 3 körig kell játszani, a győztes pedig az a játékos lesz, aki a legtöbb kockával rendelkezik a 3. kör végén.

Amikor egy játékos rosszul nevezi meg a szimbólumokat, vagy túl hamar kiáltja, hogy Nada!, büntetésben részesül. A büntetés általában azt jelenti, hogy a játékos kimarad egy kört, tehát neki egy körön keresztül nem szabad szimbólumokat keresgélnie.

Minden olyan esetben, amelyben már csak egyszínű kockák maradtak az asztalon, ezeket vissza kell helyezni a zsákba, helyükre pedig újakat kell húzni, amelyek mindkét szín kombinációjából kell hogy álljanak.

A Nada kockajáték többi variációjáról részletesen olvashattok majd a dobozban található szabályfüzetben.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Nada - kockajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Thierry Denoual
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Category
Dice
BGG rank
13382
Link BGG
Complexity
1.05