Navegador

Navegador

Navegador

SKU
65513200440
176,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, EN

A Navegadort a XV-XVI. századi „A felfedezések kora”-ként is emlegetett időszak inspirálta. Ebben az időben történtek Portugália nagy hajós felfedezései, többek között olyan jól ismert nevek által, mint pl. Vasco da Gama vagy Pedro Álves Cabral.

A játékosok a Navegadorban nem csak a felfedező hajók kapitányai lesznek, hanem mindent irányításuk alá vesznek, ami hozzájárult a világmegváltó felfedezésekhez. Embereket toboroznak, épületeket és hajókat építenek, felfedezik a tengereket, kolóniákat építenek az újonnan felfedezett földrészeken és még kereskednek is az út során összegyűjtött javakkal.

A térképen számtalan felfedezésre váró hely található, ahova eljuthatnak a felfedezők. Ha sikerült feltárni egy új helyet, oda különböző kolóniák épülhetnek, ahol cukrot, aranyat és fűszereket lehet begyűjteni, amiket később busás vagyonért adhatunk el, a pénzt pedig visszaforgathatunk a hajók, épületek és további kolóniák létesítéséhez, emberek toborzásához, vagy különböző előjogok és kiváltságok megszerzéséhez. A játékot az nyeri meg, aki a legjobban kihasználja az általa szerzett kiváltságokat továbbá erőforrásokat, és beírja nevét a történelemkönyvekbe, mint Portugália leghíresebb felfedezője.

2010 - Az év játéka - jelölés (Portugália) 2011 - Az év legjobb stratégiai játéka - jelölés
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Navegador
Pontbeli értékelés
Designer
Mac Gerdts
Year published
2010
Number of players
2 - 5
Honors
2010 Jogo do Ano Nominee, 2011 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee, 2011 International Gamers Award - General Strategy; Multi-player Nominee, 2011 Japan Boardgame Prize Voters' Selection Nominee, 2011 Tric Trac Nominee, 2017 Gouden Ludo Best Expert Game Nominee
Category
Economic, Exploration, Nautical, Renaissance
BGG rank
198
Link BGG
Complexity
3.10