Next! kockajáték

Next! kockajáték

Next! kockajáték

SKU
3421271303411
73,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE, FR, IT

Egy klasszikus kockajátékot találsz a Next dobozában. Célod az, hogy a három megszerezhető lapon található kombinációkat dobd ki a 6 színes dobókocka segítségével. Ha sikerült kidobnod a szimbólumot, akkor képpel lefele fordítva magad elé teheted a kártyát. A játékot az a játékos nyeri meg, aki a legtöbb pontot gyűjtötte. Minden kártya rendelkezik egy adott pontszámmal, ez annál nagyobb, minél nehezebben dobható ki a rajta található szimbólum.

A Next során szimbólumokat kell kidobnod a kockákkal, és gyűjtened kell a pontokat. Hogyha a lapokon a szimbólumok színe is meg van adva, akkor az kell egyezzen a kockákon is a dobásod után. A soron lévő játékos három alkalommal dobhat. Ha sikerül valamelyik kombinációt kidobnia akkor elveheti a megfelelő lapot, és maga elé teheti képpel lefele. Ekkor ennek a játékosnak a köre lejárt. Ha a játékosnak nem sikerült a kombinációt kidobnia, vagy más lapot szeretne megszerezni, akkor újra dobhat a kockákkal. Mielőtt elvégezné a második dobást, kiveheti a tálcáról azokat a kockákat amelyek eredményeit szeretné megtartani, és csak a megmaradt kockákkal kell dobnia. Ha sikerült kidobnia másodszorra a kívánt kombinációt, akkor elveheti a megszerzett lapot, és a következő játékos folytatja a játékot. Harmadik dobásra is van lehetősége egy játékosnak, hogyha a másodikba nem sikerült kidobni a kívánt kombinációt, vagy más kártyára hajt. Most is félre tehet kockákat, amelyek eredményét szeretné használni, illetve a már félretett kockák közül visszaveheti azokat amelyeket újra szeretné dobni. A harmadik dobás után, két dolog történhet: vagy sikerült kidobni a kívánt kombinációt és végre megszerezni a lapot, vagy nem. Hogyha nem sikerült kidobni a megfelelő kombinációt, akkor a soron következő játékos választhat, hogy megtart pár kidobott kockát az előző játékostól (ekkor csak 2 dobásra van alkalma), vagy mind a 6 kockával szeretne dobni (ekkor neki is 3 dobásra lesz esélye). Fontos tudni, hogy egy játékos ha kidobott egy kombinációt amellyel megszerezhetett volna egy lapot, de visszautasította azt, akkor abban a körben már nem veheti fel azt a kártyát.

Akciókártyák is találhatóak a Next kockajátékban, amelyek segítségével kicsit színesebbé válhat a játék. A dupla dobás, kártya lopás, lap csere, vagy csoportos csere megváltoztathatja a játék menetét, és egy kitervelt stratégia akár az ellenfél javára sülhet el. A lapok sarkában található pontokat a játék végén össze kell számolni, így nevezhető ki a győztes. A játékosok bármelyike ha úgy érzi, hogy pontjainak összege nagyobb mint az ellenfélé, akkor befejezheti a játékot. Ez csak akkor valósulhat meg, hogyha a a játékosok létszáma alapján megszabott minimális lapszámot összegyűjtötte már az adott játékos.

A játékszabályok könnyű elsajátítása, valamint a gyors játékmenet egy igazi családi kedvenccé teheti a Next kockajátékot.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Next! kockajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Gil Druckman
Year published
2012
Number of players
2 - 6
Category
Dice
BGG rank
16126
Link BGG
Complexity
1.00