Noblemen

Noblemen

Noblemen

SKU
4250231738005
193,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
100 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
DE

I. Erzsébet uralkodik Angliában, azonban minden nemes tudja, hogy nincs örököse. A 16. században járunk, amikor is mindenki azért verseng, hogy a királynő nyomdokaiba léphessen. Te is beállsz a sorba és azon mesterkedsz, hogy megnyerd a birodalmat magadnak, de tudnod kell, hogy utad egyáltalán nem lesz egyszerű.

A Noblemen egy olyan társasjáték, amely bemutatja a nemesek viselkedését olyan esetekben, amelyekben ezek hatalomra és befolyásra vágynak. Mivel te is részt veszel az eseményekben, tudnod kell, hogy olyan eszközökhöz is folyamodnod kell, amelyek nem igazán mondhatóak etikusnak. Ha az események megkövetelik, akkor vesztegetésekkel kell előbbre jutnod, vagy botrányokat kell keltened annak érdekében, hogy téged pozitív fényben, másokat pedig negatívban lássanak. Célod mindég az lesz, hogy a maszkabálokon nagyobb címekhez juss, ugyanis ilyenkor osztják majd ki a rangokat és jutalmakat.

Három évtizedet ölel majd fel a Noblemen, ami azt jelenti, hogy rengeteg időd van megfelelni a követelményeknek. Minden évtized során a királynő két maszkabált tart, ekkor kell begyűjtened a Nemesi címek egyikét.

A játékot fordulók szegmentálják, amelyek során minden játékosnak egy akciót kell végrehajtania. Az akció előtt, vagy után lehetőség van más feladatokkal is megbirkózni. A soron következő játékos botránykártyákat játszhat ki, vagy lapokat cserélhet ki a portrétáblája mögül. Az akciók olyan tevékenységeket foglalnak magukba mint például: a földbirtokok kiterjesztése, épületek építése, adók beszedése, adományok kiosztása, stb.

A harmadik évtized letelte egyben a Noblemen társasjáték végét is jelenti. Természetesen ugyanúgy mint a maszkabálokat követően, itt is meg kell ejteni a kiértékelést, amely igen fontos győzelmi pontokat jelenthet a játékosoknak. Amint mindenkinek sikerült épületeit, valamint botránykártyáit pontokká alakítania, eredményhirdetés következik. Az a nemes szerepébe bújt játékos, akinek sikerült a legtöbb pontot gyűjtenie, elnyeri a királynő kegyeit, és megnyeri a Noblemen játékát is.

A botránykártyák, épületek, valamint akciók részletes leírását megtaláljátok majd a szabályfüzetben. Ezeket tanácsos megjegyezni, mivel sok múlhat azon, hogy milyen épületekkel rendelkeztek például egy maszkabál előtt. Habár első ránézésre egy nagyon komplex és komplikált játéknak tűnik a Noblemen, meg kell jegyeznünk, hogy nagyon könnyen bele lehet tanulni, illetve hamar természetesnek fog tűnni az egész játékfolyamat.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Noblemen
Pontbeli értékelés
Designer
Dwight Sullivan
Year published
2012
Number of players
3 - 5
Category
Medieval, Territory Building
BGG rank
1841
Link BGG
Complexity
3.07