Nyolc perces birodalom

Nyolc perces birodalom

Nyolc perces birodalom

SKU
9001890745898
59,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
13+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Felfedezők szerepébe bújtok a Nyolc perces birodalom társasjátékában és arra törekedtek majd, hogy meghódítsátok a térkép legtöbb területét. A játék címe nyolc percről beszél, ami a játékidőt szeretné kihangsúlyozni, azonban ez egy elég lehetetlen kijelentés. Fel kell készülnötök arra, hogy a körök nagyon gyorsan le fognak peregni és tényleg egy rövid játékmenetben lesz részetek, de azért ezt az időt olyan 15-20 percre saccoljuk. A játékidő természetesen a játékosok gyorsaságától függ majd és attól hogy hányan játsszák a Nyolc perces birodalmat.

A játék során a körök száma mindég a résztvevők számának függvényében lesz meghatározva. Ami a játékfelületet illeti, elég nagy változatossággal bír a Nyolc perces birodalom, mivel két táblát biztosít melyek mindkét fele használható. A felfedezendő területek eltérnek egymástól, azonban mindeniken található egy Start mező, amelyre kezdetben a játékosok 3 kockát fognak lehelyezni. Ezeket a figurákat seregeknek nevezzük és kezdetben minden játékos három darabot fog játékba hozni. A seregek lehelyezését követően az asztalra kell helyezni néhány lapot, majd ezeket a játékosok pénz ellenében magukhoz vehetnek. Mindenik lap egy akciót tartalmaz, amelyet a játékosok végre kell hajtsanak. Az akciók folyamán a felfedezők lépéseket hajthatnak végre, újabb kockákat/seregeket hozhatnak játékba, városokat helyezhetnek le a játéktáblára, vagy megadott opciók közül választhatnak. Az új seregek általában a Start mezőre kerülnek, vagy azokra ahol a játékosok rendelkeznek már várossal. A lépéseknél figyelni kell a kártyákat, mivel ezek tartalmazhatnak sima akciót, vagy olyant amely által a felfedező átkelhet a vízen is, meghódítva más szigeteket, kontinenseket. Az akciók lehetőséget adhatnak egy játékosnak olyan cselekedetekre is, amelyek során eltávolíthatnak egy ellenséges sereget a térképről.

Az akciók mellett a kiválasztott lapok rendelkeznek még nyersanyagokkal is, amelyeket a játékosok majd kézhez kapnak. Előre haladva a körökben a játékosok sorozatokat is kialakíthatnak majd a megszerzett kártyákból, ezek pedig győzelmi pontokat jelentenek. Minden lap tartalmaz egy skálát is, amelyen megtalálható a sorozat számának megfelelő pontmennyiség is.

A Nyolc perces birodalom akkor ér véget, amikor lejártak a meghatározott körök. A játékosok összeszámolják pontjaikat, amelyeket nem csak a sorozatok kialakításáért, hanem a területek felfedezéséért is kapnak. Minden sziget, vagy más kontinens, amelyet egy játékos teljes egészében ural, a játék végén további pontokat jelentenek. Mivel egy gyűjtögetős játékról beszélünk, ezért akinek sikerül a legtöbb ponttal rendelkeznie a körök végén, megnyeri a Nyolc perces birodalom játékát.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Nyolc perces birodalom
Pontbeli értékelés
Designer
Ryan Laukat
Year published
2012
Number of players
2 - 5
Honors
2013 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2013 Golden Geek Best Print & Play Board Game Nominee, 2014 Gioco dell’Anno Nominee, 2014 Hra roku Nominee
Category
Territory Building
BGG rank
1119
Link BGG
Complexity
1.62