Odalent

Odalent - Kalandok a mélyben

Odalent - Kalandok a mélyben

SKU
9781589942738
281,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
200 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A föld alatt a világ kezdete óta szörnyek és gonosz erők laknak. Híres harcosok, nagy bajnokok vesztek már oda, azonban most egy újabb csapat száll alá, hogy megküzdjön ezekkel a gonosz erőkkel. Hősök, amelyek elhatározták, hogy együttes erővel szállnak szembe bármilyen veszéllyel, szörnnyel vagy varázslattal. Célul pedig az elveszett ereklyék megtalálását tűzték ki, melyek segítségével legyőzhetik a sötét hatalmakat.

Négy játékos bújhat hősök bőrébe, és bátorságát bizonyítva leereszkedhet a föld alá az Odalent – Kalandok a mélyben társasjáték során. Egy játékos viszont a mesélő szerepébe bújva levezeti az egész játékot, azonban neki egy plusz feladata is van, ő fogja a gonosz lényeket a háttérből irányítani. Míg a 4 hős azért harcol, hogy legyőzze a gonosz erőket, felderítse a kazamaták üregeit, és végezzen a szörnyekkel, a mesélő arra törekszik, hogy mindezekben megállítsa a hősöket. A négy hős azon kell dolgozzon, hogy együttes erővel harcoljon minden egyes alkalommal, csakis így lehet a küldetés végén az övéké a jutalom.

Az Odalent – Kalandok a mélyben társasjáték küldetések elé állítja a játékosokat. A doboz többek közt egy küldetésfüzetet is tartalmaz, ebből kell majd a játékosoknak választaniuk egy feladatot. Figyelem: a küldetésfüzetet csak a mesélőnek szabad elolvasnia, a többi játékos nem nézhet bele, ugyanis ez csak elrontaná a játék érdekességét. Abban az esetben, hogyha már unalmassá válnak a füzetben található küldetések, a játék angol és magyar weboldalán újabb küldetések várják a játékosokat, de természetesen kitalálni is lehet feladatokat, csak arra kell figyelni, hogy mindkét fél ugyan olyan nehézségű küldetésben részesüljön.

Csak, hogy egy kis ízelítőt kapjatok a küldetéseket illetően, a füzetben található első próba során a hősöknek Narthakot, az óriást kell kivégezniük. Hősi feladataik közé tartozik, hogy behatoljanak a kazamatákba, kincseket gyűjtsenek, ősi varázslatokat élesszenek fel, amelyek győzelmi jelzőket biztosítanak számukra, valamint legyőzzék az óriást. Abban az esetben, ha sikerült legyőzniük Narthakot, és rendelkeznek legalább egy győzelmi jelzővel, megnyerték a küldetést. A mesélő eközben azon mesterkedik, hogy minél több győzelmi jelzőt megszerezzen a hősöktől, erre pedig akkor kerülhet sor, amikor sikerül neki megölni egyet négyük közül. A meghalt hős visszakerül a városba, ahol feltámasztják majd. A mesélő akkor nyeri meg a játékot, hogyha sikerül győzelmi jelzők nélkül hagynia a hősöket.

A hősök és szörnyek részletes bemutatását, a csaták lebonyolítását, a varázslatokat, valamint a teljes játékszabályt megtaláljátok a dobozban, a küldetésfüzettel együtt. Amennyiben az Odalent küldetései már könnyűnek ígérkeznek, újabbakat találhattok az interneten, vagy közös megegyezés alapján ti is kitalálhattok újakat.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Odalent - Kalandok a mélyben
Pontbeli értékelés
Designer
Kevin Wilson
Year published
2005
Number of players
2 - 5
Honors
2006 Golden Geek Best Gamer's Board Game Nominee
Category
Adventure, Exploration, Fantasy, Fighting, Miniatures
BGG rank
337
Link BGG
Complexity
3.34