Ovo

Ovo

Ovo

SKU
3421271303619
99,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE

Az Ovo egy lépegetős taktikai játék. Az Ovo folyamán a játékosok el kell érjék az ellenfél táborát, majd onnan vissza is kell jutniuk a saját táborukba. A mozgás a játék során a tojások segítségével történik, amelyek szimbólumokat tartalmaznak. Ezek a szimbólumok mindaddig láthatóak, amíg a játékos el nem ér velük az ellenfél táboráig. Itt a tojásokat át kell fordítani, ami azt jelenti, hogy a szimbólumok eltűnnek, és ezeket a tojásokat már bárki mozgathatja. Az első játékos akinek sikerül az összes tojását visszajuttatnia a saját táborába, megnyeri az Ovo játékát.

Ezt a játékot 2-4 játékos játszhatja. Két játékos esetén 6-6 egyforma szimbólumú tojással fognak játszani a játékosok, míg 4 játékos esetén ez lecsökken 4 darab tojásra. Míg az első változatban a tojások egy vonalban lesznek felsorakoztatva a tábla ellentétes oldalán, a 4 személyes játékban egy négyzetet fognak majd alkotni, és ez képezi mindenik játékos táborát.
A soron következő játékos 3 akció közül hajthat végre egyet:

1, A játékos saját tojását mozgatja. Ez a mozgatás kétféleképpen történhet:
- egy tojás mozoghat bármilyen irányban, természetesen csak akkor, hogyha a célmező üres.
- egy tojás ugrást is végrehajthat, ebben az esetben az átugrott tojás bármilyen szimbólumú, vagy akár felfordított tojás is lehet. Az ugrás feltétele is az, hogy a célmező üres legyen, és akár több tojást is átugorhat egy játékos, hogyha közöttük van egy üres mező.

2, A játékos mozgat egy átfordított tojást. Abban az esetben, hogyha egy tojás eléri egy ellenfél bármelyik mezejét, átfordul, szimbóluma többé nem lesz látható. Amint ez megtörtént, a tojást bármelyik játékos mozgathatja, a mozgásra pedig az 1.-ban leírt szabályok érvényesek.

3, A játékos nem mozgat egyetlen tojást sem, azonban megnézheti egy átfordított tojás szimbólumát. Ezt az akciót úgy kell végrehajtani, hogy a többi játékos ne lássa a tojáson lévő szimbólumot, a tojásnak pedig vissza kell kerülnie oda, ahonnan fel lett emelve.

Az első játékos, aki úgy gondolja, hogy sikerült az összes tojását visszajuttatnia saját táborába, bejelenti, hogy A tojások elkészültek. Titokban ellenőriznie kell, hogy valóban minden tojáson az általa választott szimbólumok vannak. Ha a szimbólumok rendben vannak, felfedi társai előtt is őket, ez pedig azt jelenti, hogy megnyerte az Ovo játékát. Megtörténhet azonban, hogy egy játékos nem jól tippelt, és tojásain eltérőek a szimbólumok, ekkor 2 játékos esetén az ellenfél kerül ki győztesnek. 4 játékos esetén a hibázó játékosnak meg kell keresnie a táblán azokat a tojásokat, amelyek hozzá tartóznak, és le kell vennie őket. A keresés titokban történik, a többi játékos nem láthatja az ellenőrzött tojások szimbólumait, ugyanis ők folytatni fogják majd a játékot egészen addig, amíg valakinek sikerül összegyűjteni saját tojásait, saját táborába, vagy amíg még két játékos el nem követi az előző hibáját.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Ovo
Pontbeli értékelés
Designer
Rachel Foulon
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Category
Abstract Strategy, Memory
BGG rank
15200
Link BGG
Complexity
2.00