Papayoo

Papayoo

Papayoo

SKU
3421271400219
35,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
3-8
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, EN, DE, FR, IT

A Papayoo egy igen egyszerű szabályokkal rendelkező kártyajáték. A játékosok számát figyelembe kell venni minden alkalommal, amikor osztásra kerül a sor. Miután a játékosok számának függvényében kivettük a megfelelő számú lapot, majd a megmaradt lapokat kiosztottuk a játékosok között, elkezdődhet a Papayoo játéka. Első lépésben minden játékosnak tovább kell adnia egy bizonyos számú lapot, ezt a számot ugyancsak egy táblázatból fogjuk kinézni, amely figyelembe veszi a játékosok számát. Fontos szabályként meg kell említenünk, hogy csak akkor vehetjük fel és nézhetjük meg a kapott lapokat, amikor már letettük az általunk továbbadásra szánt lapokat. Ez a szabály azért fontos, mert ezzel elkerülhetőek az olyan taktikázások, amelyek esetleg valamelyik játékos társunkat már eleve hátrányos helyzetbe hozhatnak.

A Papayoo kiválasztása egy dobókocka segítségével történik, melyet az osztó fog eldobni. A Papayoo az adott körben 40 pontot fog érni, és mindég a dobott szín 7-es lapjára fog vonatkozni.

A játék ezután a lapok kijátszásával folytatódik, amely azt jelenti, hogy egy játékos kiválaszt egy kártyát, azt pedig az asztal közepére helyezi. A társak erre a lapra kell helyezzenek egyet úgy, hogy lehetőleg az ugyanolyan színű legyen, de értéke nem muszáj meghaladja az eredeti kártyáét. Az ütést az a játékos fogja elvinni, aki a legnagyobb értékű kártyát rakta le a hívott színből. Amint az utolsó kártya is kijátszásra került, minden játékos össze kell számolja a pontjait. A Payoo-nak nevezett kártyákon fel van tüntetve az értékük, a Papayoo pedig 40 pontot ér, a többi kártyáért pedig nem jár pont. Egy játszma során 250 pontot lehet maximálisan összegyűjteni, ezeket pedig egy lapon kell nyilvántartásba venni.

Mielőtt megkezdődne a Papayoo, a játékosoknak meg kell egyezniük, hogy hány kört szeretnének játszani, illetve egy ponthatárt is megszabhatnak. A kártyajátékot az a játékos nyeri, aki a legkevesebb pontot gyűjtötte össze. A játék során taktikázni is lehet, aki esetleg korábban kijátssza a nagyobb kártyáit, lehet hogy elvisz néhány ütést, azonban a játék végén amikor mindenkinél előkerülnek ezek a lapok, ő már nem igazán nyerhet ütést. A továbbadásnál is lehetőség nyílik megszabadulni néhány kényes laptól, azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeket újabb lapok helyettesítik, amelyet ugyanúgy egy társtól kapunk, így akár rosszul is elsülhet a kitervezett taktika.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Papayoo
Pontbeli értékelés
Designer
(Uncredited)
Year published
2010
Number of players
3 - 8
Category
Card Game, Party Game
BGG rank
8132
Link BGG
Complexity
1.00