Pirate's Cove

Pirate's Cove

Pirate's Cove

SKU
824968715918
220,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
EN

Felhúzod a csizmádat, kalapot teszel a fejedre, majd lemész a partra. A téli viharokból kimentett bárkád lent himbálózik a vízen, mellette pedig óriási hajók tornyosulnak. Beülsz a csónakba, mély levegőt veszel és a lapáttal ellököd magad a parttól. A kikötőben nyüzsgő emberek nem ismerik terveidet, nem tudják kit látnak kievezni a nyílt tengerre, te azonban jól kitervelt célod fele haladsz. Kalóz-öböl, erről álmodtál egész télen, itt élnek a legendák és ide jön mindenki, aki hírnevet akar szerezni magának. Hajókat szeretnél meghódítani, saját legénységet akarsz, akik minden parancsodat teljesítik és azt szeretnéd, hogy mindenki a te nevedre gondoljon amikor kalózokról folyik a társalgás.

Kalandod során a Kalóz-öböl szigeteit fogod bejárni, fosztogatsz, csatákat nyersz meg, hőstetteket hajtasz végre. Hírneved rettegésben tartja a hajósokat és ha sikerül ezt fenntartanod 12 hónapig, akkor megnyerted a Pirate's Cove játékát.

A társasjáték folyamán először meg kell ismerned a hajódat, csakis azután szállhatsz vízre vele. Meg kell tanulnod hogy mennyi kincset tudsz szállítani vele, meg kell ismerned a legénységet, ágyúid erejét, valamint tanulmányoznod kell vitorláidat, melyekből minél több van, annál gyorsabban mozogsz majd. Miután ismered hajód minden zugát, fejlesztened kell bizonyos részeit. A fejlesztés a játék elején történik, és minden ilyen akciód pénzbe is fog kerülni. A játékosok egyszerre végzik el a fejlesztéseket, így nem tudják hogy ellenfelük milyen hajóval rendelkezik.

A játék 12 fordulóból áll, ezek az év 12 hónapjának felelnek meg. Minden fordulót még további 6 fázisra bontottak fel. Minden külső szigeten található pakli kártyáját fel kell fordítani, ez fogja meghatározni, hogy aki elfoglalja a szigetet, milyen kincseket vehet magához. A kalózok egyszerre állítják be kormánykerekükön, hogy melyik sziget fele hajóznak, majd egyszerre fedik ezt fel egymás előtt. Kalandjaik során a játékosok harcba is keverednek, amelyet addig folytatnak, amíg valamelyikük mozgásképtelenné válik, vagy el nem menekül a Kalóz-öbölbe. A Kocsma-szigetekkel kezdve a kalózok fosztogatni indulnak, de csak nyugati irányba haladhatnak. Amelyik szigetet kifosztják, ott segítségre is számíthatnak, megjavíthatják hajójukat kihasználva a sziget szolgáltatásait. A Pirate's Cove során legendás kalózokkal is találkoztok majd, amelyeknek jól meghatározott szabály szerint kell mozogniuk, ők szabályozzák a kincsszállítást is, amelyből mindenkinék csak annyi lehet, amennyit hajója elbír.

Amint a 12 hónap lejárt, a Pirate's Cove játéka véget ér. Minden játékos meg kell mutassa a hírnév kártyáit, amelyekért hírnévpontok járnak. Az arany és más kincsek is hírnévpontokká alakulnak, azonban csak azokat számoljuk bele a játékba amelyeket sikerült a Kincses-szigeten elásni, a többi kártya elvész. Annak a kalóznak amelynek sikerült az 1 év leforgása alatt a legnagyobb hírnévre szert tennie, kijár a Pirate's Cove győzelme, valamint megkapja a Hét-tenger legfélelmetesebb kalóza címet is.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Pirate's Cove
Pontbeli értékelés
Designer
Paul Randles
Year published
2002
Number of players
3 - 5
Honors
2002 Spiel der Spiele Hit mit Freunden Recommended, 2003 Tric Trac d'Argent, 2003 Tric Trac Nominee
Category
Adventure, Fighting, Nautical, Pirates
BGG rank
1191
Link BGG
Complexity
2.01