Piszkos Fred, a kapitány - 2. kiadás

Piszkos Fred, a kapitány - 2. kiadás

Piszkos Fred, a kapitány - 2. kiadás

SKU
5999556751540
139,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-10
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A játék története, vagy a történet játéka, ezt sosem lehet eldönteni a Piszkos Fred a kapitányban. Mindenki részt szeretne venni Piszkos Fred, Fülig Jimmy és Vadsuhanc kalandjaiban, azonban ez sosem megy egyszerűen. A jó helyezkedés az nagyon fontos, majd a barátokra, és ezek számára kell nagyon jól figyelni. Aki okos akar lenni, az úgy jár mint a vas. Addig ütik amíg meleg. Itt bármi megtörténhet, de nem biztos, hogy meg is fog, valamint lehet, hogy az óvatosság szégyen, de nem biztos, hogy hasznos.

A játék folyamán a helyi kikötő négy legveszélyesebb kocsmáját kell bejárnunk, és innen minél több gengsztert kell magunk mellé állítanunk, hogy az utolsó balhéban majd általuk a lehető legnagyobb részesedésre tegyünk szert. A játék menetekre van felosztva, minden menet pedig 3 fázisból áll. A fázisok során helyezkedni, verekedni, végül pedig a Nagy balhéban kell részt venni.

Az első helyezkedő fázisban a játékosok felhasználják a hétféle akciókártyájukat, és így lehelyezik a táblára a bandafigurájukat. Ezután következik a verekedés, amikor is a játékosok a kocsmában található 8 gengszterkártya közül megszerezhetnek néhányat maguknak. A verekedés az I-es kocsmában kezdődik, majd sorban a halad a IV-ik kocsmáig. Ahogy gengszterkártyát szerzünk valamelyik kocsmában, annak értékét le is kell lépnünk a rangjelző táblán, amely a pálya szélén található. A Nagy balhé az utolsó fázis, ekkor a játékosok leteszik gengszterkártyáikat a tábla közepén található számozott helyekre, és pontokat kapnak majd értük.

A játék a negyedik menet végén ér véget. Ha egy játékosnak maradt még kártyája, erre már nem fog pontot kapni a negyedik Nagy balhé lejárta után. A Piszkos Fred a kapitányt az nyeri meg, aki a rangjelző táblán a negyedik menet végén a legelső helyen van.

A játékot 7, de a hamarosan elkészülő második kiadás segítségével, akár 10 játékos is játszhatja majd. A szabályokat figyelmesen át kell olvasni, ezek picit nehezebben megjegyezhetőek, azonban 3-4 alkalom után már teljesen elsajátíthatóak. Piszkos Fred és barátai nem fognak csalódást okozni, a játékot épp annyira élvezni fogjuk mint a kapitány kalandjait, és sok tartalmas délutánt töltünk majd el a társaságában.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Piszkos Fred, a kapitány - 2. kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Zoltán Aczél
Year published
2010
Number of players
2 - 7
Category
Bluffing, Card Game, Novel-based
BGG rank
14333
Link BGG
Complexity
2.36