Puerto Rico - magyar kiadás

Puerto Rico - Magyar kiadás

Puerto Rico - Magyar kiadás

SKU
5999556751731
149,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Szeretted volna kipróbálni magadat több szakmában is, de úgy érezted, hogy ez nem fog összejönni neked? Most itt a lehetőség több szerepbe is próbára tenni magad, ugyanis a Puerto Rico társasjátékban lehetsz: ültetvényes, kapitány, építész, polgármester, iparos, kereskedő vagy akár aranyásó is. Nem csak hogy lehetsz, muszáj kipróbálnod ezeket a mesterségeket és jól is kell teljesítened bennük, hogyha meg szeretnéd nyerni ezt az igazán változatos játékot.

A Puerto Rico társasjáték fordulóiban a fent említett mesterségeket fogod sorra eljátszani és persze megpróbálod a lehető legjobban teljesíteni is a feladatot, ugyanis célod nem más, mint a legnagyobb vagyonra és a legnagyobb tekintélyre szert tenni. A fordulók száma változó, de általában 15-re kell számítanod. Minden fordulóban egy játékos kiválaszt egyet a hét szerep közül, majd mindeniketeknek végre kell hajtania az ehhez tartozó akciót. Például amikor az ültetvényes szakmára esik a választás, akkor minden játékos választ egy ültetvényt magának, amely segítségével különböző árufajtákat állíthattok elő. Amint változnak a szerepeket, lehet hogy a megtermelt árut kereskedőként el szeretnéd adni, vagy talán kapitányként hazaküldöd az Óvilágba. A kereskedőként megszerzett pénzzel is kezdhetsz valamit, épületeket építhetsz, vagy befektetheted valami másba is ha gondolod.

Amikor rád kerül a sor, hogy válassz egy szerepkártyát, akkor tudnod kell, hogy két dolog tartozik egy szerephez: egy privilégium, és egy cselekedet. A privilégium mindég azt a játékost illeti, aki éppen szerepkártyát választott, a cselekedetre azonban minden játékosnak lehetősége van.

A játékban található szabályzat minden egyes szerepet részletesen bemutat, mi azonban példaképpen csak egyel fogunk foglalkozni, az építésszel. Aki ezt a szakmát választja, az nyomban építhet egy épületet, a privilégiuma pedig az, hogy az építéshez szükséges dublonnál (a dublon a fizetőeszközt jelenti a játékban, erre pedig akkor lehet szert tenni amikor például egy játékos szerepet választ) egyel kevesebbet fog fizetni. A többi játékos is építhet egy-egy épületet, azonban nekik a teljes összeget kell majd kifizetniük, hogyha végre szeretnék hajtani ezt az akciót. Minden épület egy táblázatban van elhelyezve, ez a táblázat pedig abban segít, hogy kiszámolja egy játékos a csökkentését. Csökkentés akkor jöhet létre, hogyha valaki rendelkezik kőbányákkal. A csökkentés akár 4 dublonig is kiterjedhet, azonban fontos megjegyezni, hogy egy épület költsége nem csökkenthető 0 alá.

A Puerto Rico végét több feltételhez kell kötni. Annak a fordulónak a végén kell a teljes játékot lezárni, amelyben:
- a telepesek száma már annyira megcsappant, hogy nem lehet feltölteni a telepeshajót, ez pedig a polgármesteri fázisban következhet be
- legalább egy játékos beépítette mind a 12 építési telkét, ez az építkezési fázisban következhet be
- a győzelmipont-jelzők elfogynak, ez a kapitányfázisban következhet be

Amint a játék véget ért, a játékosok összesítik pontjaikat, majd akinek sikerült a legtöbbet gyűjtenie, az megnyeri a Puerto Rico játékát, ezzel pedig ő lesz az aki megszerezte a legtöbb vagyont és a legnagyobb tekintélyt.

2002 - Az év legjobb családi/felnőtt játéka - díj nyertese 2002 - A legjobb szabálykönyv - díj nyertese 2002 - Az év legjobb összetett stratégiai játéka - díj nyertese 2003 - Az év legjobb stratégiai játéka - díj nyertese

Nézd meg hogy kell játszani:

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Puerto Rico - Magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Andreas Seyfarth
Year published
2002
Number of players
3 - 5
Honors
2002 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner, 2002 Essener Feder Best Written Rules Winner, 2002 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Nominee, 2002 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Winner, 2002 Meeples' Choice Award, 2002 Spiel der Spiele Hit für Experten Recommended, 2002 Spiel des Jahres Nominee, 2002 Tric Trac Nominee, 2003 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Winner, 2003 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2003 Nederlandse Spellenprijs Winner, 2004 Hra roku Nominee, 2005 Hra roku Nominee, 2005 Hra roku Winner, 2006 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2007 Juego del Año Finalist, 2008 Gra Roku Game of the Year, 2010 Ludoteca Ideale Official Selection
Category
City Building, Economic, Farming
BGG rank
22
Link BGG
Complexity
3.28