Pylos Classic

Pylos Classic

Pylos Classic

SKU
3421271300724
129,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE, FR

A Pylos doboza egy igényes, fából készült játékot rejteget. A játék klasszikusnak mondható, ugyanis 2 játékos játssza. Mindenikük 15-15 golyóval rendelkezik, amelyeket a játéktáblán kell elhelyezniük. A golyók világos és sötét színűek, a táblán pedig egy piramist fognak képezni. A Pylosban az győz, akinek sikerül az utolsó követ a piramis tetejére helyezni. Más nézőpontból, a játékosoknak arra kell törekedniük, hogy a piramis építése során ne fogyjanak ki a golyókból. A játék során bontani tilos! Ez azt jelenti, hogy nem vehet le egyik játékos sem olyan golyót a tábláról, amely más golyót támaszt alá.

Az első körökben a játékosok a tábla üres mezőire helyezik le figuráikat, majd ahogy sikerül négy golyót úgy elhelyezni, hogy azok megtartsanak egy másikat magukon, a piramis magasabbra épülhet. Ha sikerül egy játékosnak egymás mellé helyezni négy saját követ (négyzetet alkotni velük), akkor a játékos levehet a tábláról egy vagy két saját követ. A levételnek az az egy feltétele van, hogy ezzel nem szabad a piramist rombolni. A játékos leveheti a golyókat olyan esetben, hogyha az első golyó levétele felszabadítja a másikat. A játékos dönthet úgy is, hogy csak egy golyót vesz le a piramisról, vagy ha nem szeretne, vagy nincs lehetősége rá, akkor egy golyót sem távolít el a játékból. A lehelyezés nem kötelező, a játékosok át is helyezhetnek egy golyót, ekkor azonban oda kell figyelniük a bontás szabályára.

A Pylos azon játékok egyike, amelyben a szerencse szinte teljes mértékben kizárt. A golyók sötét és világos színe, valamint a két játékos szellemi erejének összemérése a klasszikus játékokra emlékeztetnek. Kivitelezés szempontjából, a Gigamic termékekhez híven, nem fogunk csalódni. A gondosan megformázott fa figurák biztosan hosszú ideig szolgálni fogják gazdájukat, felejthetetlen pillanatokat szerezve nekik.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Pylos Classic
Pontbeli értékelés
Designer
David G. Royffe
Year published
1993
Number of players
2 - 2
Honors
1994 Mensa Select Winner
Category
Abstract Strategy
BGG rank
2769
Link BGG
Complexity
1.99