Qin

Qin

Qin

SKU
631080124418
174,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Kína területén vagyunk, de elég pusztának tűnik a vidék. Visszamentünk az időbe 2000 évet, ami azt jelenti, hogy birtokunkba vehetünk néhány területet, amelyek még elég kopárak.

A Qin játéktáblája füves vidékeket, néhány vizes területet, valamint egy-két elemből álló falvakat tartalmaz. A játékosoknak ezen a területen kell majd a lehető legtöbb mezőt elfoglalniuk. Minden játékos rendelkezik pagodákkal, amelyekkel majd területeket fog elfoglalni, illetve három területlappal. A soron következő játékos megnézi területlapjait, majd eldönti, hogy hova fog lehelyezni ezek közül egyet. Az új lapnak érintkeznie kell valamelyik másik lent lévő lappal, vagy a kiindulópontok egyikével. Ezek a lapok nem tehetőek le a településekre, illetve a vizes területeket sem takarhatják.

A területlapok különböző színűek lehetnek, ez segíti majd elő a területek foglalását. Amint egy játékosnak sikerült kialakítania egy legalább két azonos színű mezőből álló területet, azt elfoglalhatja ráhelyezve egy pagodát. Egy elfoglalt terület átkerülhet egy ellenfél tulajdonában minden olyan esetben, amelyben az ellenfél összeköti azt saját birodalmával. A két terület közül a több mezőt számláló rész tulajdonosa elfoglalja a másik birtokát. A Qin azonban azt is lehetővé teszi, hogy egy területet örökre megszerezzen magának egy játékos, ez abban az esetben lehetséges, hogyha az adott terület legalább öt mezőt számlál. Ilyen esetekben a tulajdonos ráhelyez pagodájára egy újabb figurát, ezzel bebiztosítva a területet magának. A birodalmak által érintett falvak az adott játékos birtokába kerülnek, ezek tulajdonosai azonban könnyen megváltozhatnak. Minden játékos három darab területkártyával rendelkezik, ezek közül pedig minden körben csak egyet helyezhet le a táblára. Köre végén a játékos kiegészíti területkártyái számát háromra, húzva egy új lapot a kupacból.

A Qin játéka véget ér minden olyan esetben, amelyben elfogynak a területkártyák, vagy nem lehet már szabályosan lehelyezni ilyen lapokat. Optimális esetben a játék akkor ér véget, amikor egy játékos kifogy a pagodáiból, ez pedig azt jelenti, hogy ez a játékos rendelkezik a legtöbb elfoglalt területtel, tehát ő lesz a Qin győztese. A változatosság kedvéért a játék táblájának mindkét oldalát lehet használni, ezzel kicsit variálható a területfoglalás.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Qin
Pontbeli értékelés
Designer
Reiner Knizia
Year published
2012
Number of players
2 - 4
Honors
2013 Golden Geek Best Abstract Board Game Nominee, 2013 Guldbrikken Best Adult Game Nominee, 2013 Vuoden Peli Adult Game of the Year Nominee, 2013 Vuoden Peli Adult Game of the Year Winner, 2016 Hungarian Board Game Award Nominee
Category
Abstract Strategy, Ancient, Territory Building
BGG rank
1496
Link BGG
Complexity
2.03