Quixo Classic

Quixo Classic

Quixo Classic

SKU
3421271300823
129,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE, FR, IT

A Quixo egy klasszikus társasjáték, melyet 2 vagy 4 személy számára találták ki. A gondosan kivitelezett fa társasjáték 25 kockát tartalmaz, amelyek egy 5x5 mezős táblán foglalnak helyet. A kockák a játék kezdetén jelöletlen oldalukra vannak fordítva. A jelölt felületek vagy X-et vagy O-át ábrázolnak. Mindenik játékos választ egy jelölést, majd a játék során ezeket a kockákat fogja mozgatni. Az ellenfél kockáinak használata tilos a Quixo folyamán.

Mint már említettük a játékot 2 vagy 4 játékos játszhatja. Két játékos esetén bármelyik kocka mozgatható a táblán, amely a játékoshoz tartozik. A játéktábla peremén található sorokból választhatnak a játékosok kockákat, majd ezeket átforgatják a saját jelüket szimbolizáló oldalra. A kijátszott kocka nem helyezhető vissza arra a helyre ahonnan fel lett véve. A játékos egy üres helyet kell szerezzen kockájának, úgy hogy a táblán lévő sorokat vagy oszlopokat mozgatja. Amikor már sikerült néhány kockát felfordítani, a játékosok választhatnak, hogy egy új kockát fordítanak át, vagy egy már korábban használtat mozgatnak. A mozgatás során természetesen az is megtörténik, hogy az ellenfél kockája is helyet változtat. A folyamatosan változó játéktér teszi ezt a játékon igazán érdekessé és nehézzé. A Quixo győztese az a játékos lesz, akinek a leghamarabb sikerül kialakítania öt saját jelzésű kockából egy sort, egy oszlopot, vagy egy átlót.

A négyszemélyes játék szabályai megegyeznek a kétszemélyes szabályokkal, azonban itt már figyelembe kell venni a kockákon található irányt jelző pontokat is. A játékostársak egymással szemben foglalnak helyet az asztalnál, és sorban játsszák majd ki a kockákat, azonban ha egy olyan követ szeretnének mozgatni, amelyen saját jelzésük látható, meg kell nézniük a kockán található pontot is. Abban az esetben ha a pont feléjük mutat, mozgathatják a kockát, ellenkező esetben pedig más kockát kell választaniuk. A játék elején meg lehet egyezni olyan nehezített változatban is, amelyben a játékostársak például nem szólhatnak egymáshoz, ezzel is gátolva őket egy közös stratégia kialakításában.

A Quixo könnyű szabályai miatt minden barát, ismerős és családtag kedvenc játékává válhat. Négyszemélyes változata igazi kikapcsolódást és szórakozást nyújt kisebb csoportok tagjainak is.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Quixo Classic
Pontbeli értékelés
Designer
Thierry Chapeau
Year published
1995
Number of players
2 - 4
Honors
1995 Mensa Select Winner
Category
Abstract Strategy
BGG rank
4437
Link BGG
Complexity
1.60