Qwirkle Cubes

Qwirkle Cubes

Qwirkle Cubes

SKU
4001504492571
119,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
40 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE

Talán már találkoztál a Qwirkle játékával, vagy láttad már valahol az általa használt formákat. De ha nem így történt, akkor sem baj, mert a Cubes változat szabályai egyszerűek és hamar megtanulhatóak. A játék alapkoncepciója ugyan az mint a klasszikus Qwirkle játék koncepciója, valamint a Qwirkle Travel szabálya.

Az eddigi Qwirkle játékokban köveket találtatok, amelyek különböző színű szimbólumokat tartalmaztak. Ezeket a szimbólumokat kellett kijátsszátok a körök folyamán, így gyűjthettetek pontokat magatoknak. Papírra és ceruzára ezúttal is szükségetek lesz, ugyanis itt is az lesz a célotok, hogy a legtöbb pontot szerezzétek meg. Hogy lehet pontokat kapni? Pontokat akkor kaptok, hogyha a lent lévő kövek hálójához ti is hozzá tudtok csatolni újabb köveket. Köveket mondtam volna? Elnézést. A kövek a Qwirkle Cubes-ban kockákká alakultak át. A kockák továbbra is szimbólumokat tartalmaznak, azonban ezek mind a 6 változata megvan most már egy kockán. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy a kockák sima dobókockának használhatjátok, amely színe sosem fog változni, azonban a szimbólumok közül bármelyiket ki tudjátok dobni.

Kezdjük talán az elejétől. Minden játékos húz a zsákból 6 darab kockát. Ezután dob a kockákkal, majd a szerencsén múlik, hogy mi lesz a játékos eszköze. A kockák segítségével megpróbálja a soron következő játékos a kövek hálózatát építeni. Ha ez nem sikerül neki, akkor egy vagy több kockával újra dobhat köre elején. A szimbólumok sorokat és oszlopokat alkotnak az asztalon, ezekhez pedig csak úgy lehet újabbat illeszteni, hogyha az megfelel bizonyos szabályoknak. Minden kocka csatlakozhat egymáshoz, hogyha megfelel színben, vagy szimbólumban. Mivel minden szimbólumból 6 szín van, ezek kétszer nem jelenhetnek meg egy sorban és ez érvényes magukra a szimbólumokra is. Az asztalon tehát kialakíthatóak sorok amelyek ugyanolyan színűek, vagy sorok amelyek ugyanolyan szimbólumokat tartalmaznak, más-más színben. Minden egyes kocka lehelyezése pontokat jelent a játékosnak. Az új kocka annyi pontot jelent, ahány addigi kockához kapcsolódik, tehát ha egy 4 színből álló sorhoz kapcsolódik, akkor 5 pont üti a markát a játékosnak. Minden egyes letett kockát pótolni kell a zsákból, az új kockákat pedig csak akkor veheti magához a játékos, hogyha dobott már velük.

A Qwirkle Cubes játéka addig tart, amíg a zsákból elfogynak a kockák, ezt követően pedig valaki ki nem fogy a játék eszközéből. Ilyenkor minden játékos megnézni, hogy mennyi pontot sikerült gyűjtenie a körök folyamán, majd közösen győztest kell hirdetni.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Qwirkle Cubes
Pontbeli értékelés
Designer
Susan McKinley Ross
Year published
2009
Number of players
2 - 4
Honors
2010 Golden Geek Best Abstract Board Game Nominee
Category
Abstract Strategy, Dice
BGG rank
2387
Link BGG
Complexity
1.63