Rio Grande

Rio Grande

Rio Grande

SKU
9001890735165
64,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

pic598979_lg.jpgElgondolkoztál már azon, hogy a világ folyóit talán valakinek ki kellett építenie? Ha nem, akkor elmondjuk mi neked, hogy nem is olyan egyszerű feladat az mint gondolnád. A Rio grandeban lehetőséged nyílik folyókat építeni, görbületekkel, tavakkal, zátonyokkal illetve hidakkal ellátni őket, és megtanulni minden nehézséget ami ezzel a feladattal jár.

Ebben a játékban a folyók mérete, és a hidak száma jelenti a biztos utat a győzelem felé. A Rio grande során minden játékos egy színt képvisel. A körök folyamán három akció közül lehet választani: folyókártya letétele, egy különleges kártya letétele, vagy egy híd építése.

A soron lévő játékos letehet 1,2 vagy 3 folyókártyát, azonban minden lap letétele egy akciónak számít. A játékos kezdhet egy új folyót, vagy meghosszabbíthat egy létezőt is.

Minden körben maximum egy különleges kártyát használhat fel a játékos, ezt pedig mindég csak egy létező folyón alkalmazhatja. A tó, folyógörbület, folyótorkolat, illetve homokzátony bonyolítja picit a játékot, és hozzájárul a végleges folyó kialakításához.

Hidat csak arra a lapra állíthat a játékos a Rio grande során, amelyet az adott körben tett le. Egy folyón több játékos is rendelkezhet híddal, ezeket azonban speciális kártyákra nem helyezhetjük le. A letett hidakat nem lehet felvenni és újra felhasználni, csak ha a folyót lezártuk és értékelésre került, vagy ha egy homokzátony lap kerül a folyóra. Ekkor minden játékos visszaveheti a hozzátartozó hidat, és felhasználhatja azt a játék további köreiben.

Amint egy játékos felhúzta az utolsó lapot, elkezdődik az utolsó kör, melynek lejárta után végelszámolásra kerül sor. Minden be nem fejezett folyó fél értékkel kerül majd értékelésre. Akinek sikerült a legtöbb pontot gyűjtenie a játék során, az lesz a Rio grande győztese.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Rio Grande
Pontbeli értékelés
Designer
Michele Comerci
Year published
2009
Number of players
2 - 5
Category
Territory Building
BGG rank
14650
Link BGG
Complexity
1.50