Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island

Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island

Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island

SKU
5902560380064
249,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
14+
Játékidő:
120 perc
Játékosok száma:
1-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
EN

Robinson Crusoe alakját először Daniel Defoe 18. században megjelent regényében ismerhettük meg, aki egy hajótörés után közel 28 évet tölt el egy Trinidádhoz közeli szigeten.

A lassan 300 éves regény kultusza és Robinson Crusoe alakja a mai napig ihletet nyújt számtalan filmnek és játéknak, többek között ennek a társasjátéknak is.

A Robinson Crusoeban a játékosok 4 túlélőt alakítanak, akik egy hajótörés után partra vetődnek egy ismeretlen szigeten. A játékosok célja túlélni és felülemelkedni a sziget és az időjárás viszontagságain. Fel kell fedezni a szigetet, élelmet kell szerezni, menedéket kell építeni és még valami menekülő utat se lenne rossz találni. A túlélőket a játék folytonos próbatételek elé állítja, a vadászathoz fegyverek kellenek, az építkezéshez eszközök, a túléléshez pedig minél több kitartás, tüzet se lenne rossz gyújtani, de mégis hogy? Hát ezért kooperatív játék a Robinson Crusoe, hogy a játékosok közösen döntsék el, hogyan tovább, ki nézzen farkasszemet egy egy vaddal az élelem szerzés reményében, vagy ki induljon el felfedezni az ismeretlen vadont.

A Robinson Crusoe egy másik érdekessége, hogy a játékosok többféle kihívásból választhatnak, mindegyik kaland egyedi és maximálisan izgalmas, van amelyikben a szigetet kell felfedeznünk, másban egy bajba jutott szerencsétlen túlélőn kell segítenünk, egy másik felállásban pedig a hajtótörést után egy kannibálok által lakott szigeten mossa partra a játékosokat a víz.

2013 - "A legjobb tematikus játék" díj nyertese
2013 - "A legjobb társasjáték haladóknak" díj nyertese
2013 - "A leginnovatívabb játék" jelölés

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island
Pontbeli értékelés
Designer
Ignacy Trzewiczek
Year published
2012
Number of players
1 - 4
Honors
2013 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2013 Golden Geek Best Thematic Board Game Nominee, 2013 Golden Geek Best Thematic Board Game Winner, 2013 Golden Geek Most Innovative Board Game Nominee, 2013 Gra Roku Advanced Game of the Year Nominee, 2013 Gra Roku Advanced Game of the Year Winner, 2013 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee, 2013 Swiss Gamers Award Winner
Category
Adventure, Exploration, Fighting, Novel-based
BGG rank
46
Link BGG
Complexity
3.76