Rokokó

Rokokó

Rokokó

SKU
609456646871
169,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

XV. Lajos bálokat szervez Franciaországban és természetesen mindenki részt szeretne venni ezeken a bálokon. A vendégeknek azonban nem elég csak a részvétel, ők pompásan szeretnének kinézni, a legszebb ruhájukban szeretnének tündökölni, hogy mindenki felfigyeljen rájuk. A Rokokó korában találod magad és egy ruhakészítő boltot működtetsz, amely azonban hirtelen elkezdi virágkorát élni. A híres emberek hozzád járnak ruhákért, férfiak és nők egyaránt, azonban hamarosan be kell látnod, hogy nem csak a ruhákért szeretnek téged. Szép lassan szervezői feladatokat is ellátsz a bálok során, te felelsz a dekorációért, vagy a tűzijátékra adsz éppen némi adományt.

Célod presztízspontokat gyűjteni a Rokokó során és erre 7 kör áll rendelkezésedre. A körök folyamán egy-egy alkalmazottad fogja elvégezni a ráruházott feladatokat, neked pedig úgy kell megválasztani őket, hogy a lehető legjobban találjon a feladat a munkásra. Nem mindenki tud új alkalmazottat felvenni és ruhát is készíteni egy időben, ezért jól válogasd meg munkásaidat és természetesen feladataikat is. Alkalmazottaid meghálálják a bölcs utasításokat, mindenik közülük egyedi bónuszokat tartogat számodra. Ezek lehetnek apróságok, amelyek segítenek üzleted vezetésében, de lehetnek presztízspontok is, amelyekre neked van nagy szükséged.

A 7. forduló után a Rokokó véget ér a várva várt bállal. Ha sikerült a legjobban irányítanod embereidet és minden a tervek szerint haladt, akkor a végső értékelés során megkapod a jól megérdemelt jutalmadat. A dekorációk amelyeket készítettél, a ruhák amelyeket a bálra kölcsönöztél, valamint az alkalmazottaid által biztosított presztízspontok mind összeadódnak, értékük pedig azt fogja mutatni, hogy mennyire sikerült jól végezned a munkádat. Ne feledd, hogy játékostársaid ugyanilyen keményen dolgoztak, éppen ezért a Rokokó játékát csakis az nyerheti meg, akinek sikerült a legtöbb pontot összegyűjtenie.

A Rokokó során 7 fordulót fogtok végigjátszani, mindenik forduló további 4 fázisra van felbontva. A négy fázis során először előkészítitek a fordulót, majd választanotok kell 3 lapot. A következő lépés az akciók végrehajtásából fog állni, majd legvégül be kell gyűjtenetek mindazon bevételeket, amelyeket sikerült a forduló során megszereznetek. 6 fő akció közül választhattok, amelyek befolyásolják majd a bevételeteket. Megszerezhetitek a királynő kegyeit, beszerezhettek némi nyersanyagot, ruhákat készíthettek, alkalmazottakat vehettek fel és küldhettek el, valamint dekorációkat finanszírozhattok.

A Rokokó elvisz titeket a középkori életbe, ahol Franciaország szívében egy vállalkozást fogtok vezetni. Szervezzétek meg az ország legszebb és legfényűzőbb bálját és biztosan mindenki emlékezni fog rátok.

2014 - Az év legjobb összetett játéka - jelölt

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Rokokó
Pontbeli értékelés
Designer
Matthias Cramer
Year published
2013
Number of players
2 - 5
Honors
2013 Meeples' Choice Nominee, 2013 The Golden Elephant Award Finalist, 2014 Kennerspiel des Jahres Nominee, 2014 Lys Passioné Finalist
Category
Age of Reason, Economic
BGG rank
214
Link BGG
Complexity
3.10