Russian Railroads

Russian Railroads

Russian Railroads

SKU
4001504482381
205,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
120 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Oroszország területén nehézkes a közlekedés, és még nehezebb az ipari termékek szállítása. Az országban olyan nagyok a távolságok, hogy a hatóságoknak muszáj volt kitalálniuk valamit, ami megkönnyíti úgy a személyszállítást, mint a nyersanyagok, vagy a kész termékek szállítását. A tervek szerint Oroszország közlekedési problémáit a vasút fogja megoldani. Ez nem csak egy eszköz lesz, melyet bárki használhat majd, hanem inkább egy lehetőség arra, hogy felvirágozzon az orosz ipar.

A Russian Railroads során a játékosok egy-egy gazdag vasútépítő szerepébe bújnak, és az lesz a fő céljuk, hogy a Transz-Szibériai vasutat megépítsék, valamint emellett még 2 fő vonalat is létrehozzanak. Az egész építkezéshez mérnökökre és munkásokra lesz szükség, valamint minden alapanyagot meg kell vásárolni. A vágányok építésétől a mozdonyok beszerzéséig minden feladat a játékosokra hárul, és ezek bizony nagyon komoly feladatok, ugyanis Oroszország ipari jövője múlik ezen.

A játékosoknak győzelmi pontokat kell szerezniük, ezek lesznek majd a döntőek a Russian Railroads végső elszámolásán. A játékot körök szegmentálják, és ezek a körök során kell a játékosoknak végrehajtaniuk az akciókat, amelyek során pontokat szereznek. Először egy üres mezőt kell választaniuk, amely az akciók helyéül is szolgál. Ahhoz, hogy az adott mezőn található akciót végrehajtsa egy játékos, a megfelelő mennyiségű munkást kell erre a mezőre elhelyeznie. A kiválasztott akciókat azonnal végre kell hajtani, és ezt nem szabad befejezetlenül hagyni, tehát teljes egészében el kell végezni.

A mozdonyok építése fontos szerepet kap a Russian Railroads-ban, ugyanis csak azok a mezők számítanak majd pontoknak, amelyeket mozdonyaikkal elértek a játékosok. A vasút melletti speciális mezők előnyeit is csak úgy tudja kiaknázni a játékos, hogy ezeket eléri valamelyik mozdonyával.

A hetedik kör után a játék véget ér, ami azt jelenti, hogy ezután következik a végső pontozás, ahol a mérnököktől a Jutalom kártyákig minden győzelmi ponttá alakul át. Az a játékos, aki a legtöbb pontot gyűjtötte a játék során, elnyeri a legjobb vasútépítő címet, ezzel pedig megnyeri a Russian Railroads-ot.

Nézd meg hogyan is kell játszani:

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Russian Railroads
Pontbeli értékelés
Designer
Helmut Ohley
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Honors
2013 Meeples' Choice Nominee, 2013 Meeples' Choice Winner, 2014 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game Winner, 2014 Gouden Ludo Nominee, 2014 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Nominee, 2014 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player Winner, 2014 Jogo do Ano Nominee, 2014 Kennerspiel des Jahres Recommended, 2014 Lys Passioné Finalist, 2014 Lys Passioné Winner, 2014 Nederlandse Spellenprijs Best Expert Game Nominee, 2014 Spiel der Spiele Hit mit Freunden Recommended
Category
Industry / Manufacturing, Trains
BGG rank
76
Link BGG
Complexity
3.41