Santiago de Cuba

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba

SKU
9001890747397
107,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
50 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Te sem tudod, hogy mi szél hozott ide, azonban Santiago utcáit taposod, küldetésed pedig egyértelmű. Kuba második legnagyobb városa nagy hangsúly fektet a kereskedelemre, neked pedig ebben fontos szereped lesz. A kubai szivar, a rum, valamint a dohány igen kelendő árucikkek, amelyekből jól megszedheted magad, azonban a cukor és citrusfélék eladása sem jövedelmez rosszul. Ezeket a termékeket fogod gyűjtögetni a Santiago de Cuba során, majd a lehető legtöbbet fel is pakolod a kikötőből kifutó hajókra.

A Santiago de Cuba egy gyűjtögetős játék, amely során nem feltétlenül a mennyiség fog számítani, inkább az, hogy mit tudsz beváltani győzelmi pontokra. A hajókhoz juttatott áru csak egy része a küldetésednek, az épületeket is okosan kell használd, valamint a táncost is látogatnod kell. Az amúgy sem egyszerű küldetésedet természetesen társaid még jobban meg fogják nehezíteni, mivel ők is Santiago városának a legjobb kereskedőivé szeretnének válni.

A kikötőt 7 hajó hagyja majd el a körök folyamán, neked pedig az utolsó hajó tengerre való kifutásáig van időd győzelmi pontokat gyűjteni. A körök folyamán mindenki egy autót fog mozgatni, amely körbe járja a kikötőt, minden célállomása pedig egy-egy kubai személy lesz. Az autó mozgatása a Santiago de Cuba-ban ingyenes, mindaddig amíg csak egy mezőt halad előre. Azt az opciót is választhatjátok, hogy több mezőt mozogtok, ekkor azonban minden lépés 1 pesoba fog kerülni.

A kubai személyeknél nyersanyagokra fogtok szert tenni, de győzelmi pontokkal is megajándékozhatnak titeket, vagy esetleg pénzt ajánlanak fel. A nagyon vicces kubai nevekkel (Pedro, Conchita, Miguel, El Zorro, stb.) ellátott karakterek mindenike egy-egy színnel is rendelkezik. A színeknek majd az épületek használatakor veszitek hasznát, ugyanis ezek csoportosítva vannak.

A kubai karakterek lapján található színek fogják meghatározni a B akciót, amely során a játékosok bábuikat az adott színű épületek egyikére helyezik le. Az épületek funkciókkal rendelkeznek, ezeket kell majd a játékosoknak használniuk. Idővel a játékosok rendelkezhetnek is épülettel, ami azt jelenti, hogy ilyenkor ellenfeleik erre az épületre nem helyezhetnek el bábukat.

A kikötőben található hajók meghatározott mennyiségű árut szállíthatnak, ezeket pedig a kör elején használt kockák határozzák meg. Amint egy játékos a kikötőbe ért, felrakhatja áruját a hajóra, azonban ezt nem muszáj megtöltenie. Minden eladott árucikknek van egy győzelmi pontot érő értéke, amely a körök folyamán növelhető. A játékosok tehát minden eladás után újabb pontokkal fognak gazdagodni.

Amint a hetedik hajó is kifutott a kikötőből, a Santiago de Cuba játéka véget ér, ami azt jelenti, hogy minden játékos összeszámolja a győzelmi pontjait, majd eredményt kell hirdetni.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Santiago de Cuba
Pontbeli értékelés
Designer
Michael Rieneck
Year published
2011
Number of players
2 - 4
Honors
2012 Juego del Año Finalist, 2012 Juego del Año Winner, 2013 Hungarian Board Game Award Nominee, 2013 Hungarian Board Game Award Winner
Category
Economic
BGG rank
912
Link BGG
Complexity
2.15