Sárkánytojás

Sárkánytojás

Sárkánytojás

SKU
5999556751656
69,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
1-12
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

pic1786255_lg1.jpgMivel a Földön egyre kevesebb sárkány él és a legenda is azt tartja, nagy szerencsének számít az, ha valakinek sikerül egy sárkánytojásra szert tennie. Nem is csak a szerencse áll az a személy mellé akinek sárkánytojása van, hanem vagyona is jelentősen megnövekedik. A sárkányok azonban féltik tojásaikat, ezért a legmagasabb hegyeket vették célba és azok legmagasabb csúcsaira építették fészkeiket. Aki meg szeretne kaparintani egy tojást, az nem csak társainál kell gyorsabb és ügyesebb legyen, a sárkányokkal is el kell bánjon, vagy legalább ki kell játssza őket.

24 pozitív és 24 negatív értékű lap található a Sárkánytojás társasjáték dobozában. Ezeket össze kell keverni a Startlappal együtt, majd egy 7x7-es játékfelületet kell kialakítani. Az osztás során a lapokat balról jobbra kell lehelyezni, majd ahogy egy sorban kitettük a hetedik lapot is, lefele haladva egy újabb sort kell kezdenünk. Miután elkészült a játékfelület, a Startlapot fel kell venni, majd helyébe a sárkánytojást kell lehelyezni.

sarkanytojas_01.jpgA 2 személyes játék esetén az a játékos fog kezdeni, aki legutoljára járt hegyen. Neki meg kell keresnie a sárkánytojást, majd a nézőpontjára elhelyezkedő sorra merőleges lapkák közül választ egyet, melyet magához is vesz. A kiválasztott lap helyére átrakja a sárkánytojást, majd a játékot társa fogja folytatni. Minden játékos az előző lépéshez képest merőlegesen található lapkák közül választhat, természetesen figyelembe véve azt, hogy ezek egy sorban, vagy egy oszlopban vannak-e a sárkánytojással.

A Sárkánytojás addig tart, amíg az összes lap el nem fogy az asztalról, vagy amíg valamelyik játékos nem tud lapot felvenni a szabályoknak megfelelően. Minden esetben, az a játékos akinek sikerült felvenni az utolsó lapot, megkapja a sárkánytojást is. A pozitív és negatív értékeket összeadják a játékosok, majd az így kapott értékhez még kap 5 pontot az a játékos, akinek sikerült megszereznie a sárkánytojást. Az a játékos nyeri meg a játékot, akinek sikerült a legtöbb pontot gyűjtenie.

A játékban picit változnak a szabályok 3, illetve 4 játékos esetében, és nehezítést is találtok a dobozban Pajzs-, illetve Veremlapka formájában. Ezekhez a módosításokhoz kapcsolódó szabályok részletes leírását megtaláljátok a dobozban. Jó szórakozást kívánunk a sárkánytojás gyűjtögetésében!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Sárkánytojás
Pontbeli értékelés
Designer
Hegedűs Csaba
Year published
2013
Number of players
1 - 12
Category
Abstract Strategy, Adventure, Math, Memory
BGG rank
14109
Link BGG
Complexity
1.60