Scythe - Csapás a fellegekből

Scythe - Csapás a fellegekből

Scythe - Csapás a fellegekből

SKU
ScytheCsapasHU
159,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
14+
Játékidő:
70 perc
Játékosok száma:
1-7
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

A Csapás a fellegekből a Scythe második kiegészítője (szükség van az alapjátékra, de nem szükséges hozzá a Hódítók a messzeségből kiegészítő).

Az emberiség szüntelenül kutatta annak titkát, miként lehetne repülni, a harci mech-ek kifejlesztése után a technológia pedig eljutott arra a pontra, hogy ezt sikerült megoldani. Kelet-Európát már nem csak mech-ek uralják, de a fellegekben cikázó hatalmas gőzhajtású hajók is, amelyek gond nélkül suhannak a felhők felett.

A Csapás a fellegekből kiegészítő két új modullal bővíti a játékot, a modulokat tetszés szerint bekeverhetjük a játékba, nem muszáj egyszerre mindkettővel játszani. 

Léghajók

Minden frakció kap egy léghajót, amelynek képességei minden játék elején véletlenszerűen tevődnek össze. A léghajóknak van egy passzív és egy agresszív képessége, ami játékról játékra változik (16 teljesen különböző képességből játékonként 2 lesz érvényes). A játékosok a léghajókat több módon használhatják fel. Képességüktől függően használhatók támadásra, nyersanyag vagy munkások szállítására és különböző támogató akciók végrehajtására. A léghajókra nem érvényesek a földi egységek mozgási szabályai, mivel repülő szerkezetek, ezért sokkal szabadabban képesek mozogni a játéktéren, vagyis pontosabban felette.

Új játékvégi lapkák

8 új lapka, ezekből minden játék során egyet kell választanunk. Ezek a lapkák megváltoztatják a játékvégi szabályokat. Normális esetben az alapjáték szabályai szerint akkor ér véget a játék, ha egyik játékos lehelyezi a 6. győzelmi csillagát is. Az új lapkáknak köszönhetően ez változni fog és új feltételek beteljesülésével ér véget majd a játék. Pl. új célok kerülnek a játékba, amelyekre szintén lehelyezhetjük a győzelmi csillagokat, nem csak a győzelmi sávra, vagy előre maghatározott fordulószám lesz és azalatt kell a lehető legtöbb mindent elérni, amely során nem feltétlenül a győzelmi csillagok számítanak stb.

A Csapás a fellegekből kiegészítő mégjobban kibővíti a már eddig is izgalmas Scytheot és új lehetőségeket vezet be, hogy a játék mindig minden körülmények között változatos legyen.

Az alapjáték bemutatója:

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Scythe - Csapás a fellegekből
Pontbeli értékelés
Designer
Kai Starck
Year published
2017
Number of players
1 - 7
Honors
2017 Golden Geek Best Board Game Expansion Nominee, 2017 Golden Geek Best Board Game Expansion Winner
Category
Economic, Expansion for Base-game, Transportation, Wargame
BGG rank
Not Ranked
Link BGG
Complexity
3.35