SET kártyajáték

Set kártyajáték

Set kártyajáték

SKU
5999887241017
69,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
6+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
1-20
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A SET egy nagyon egyszerű kártyajáték, melynek szabályait akár 5 perc alatt el lehet sajátítani, így nagyon jó útitársként fog szolgálni, valamint mindenki szeretni fogja a társaságban. A körök folyamán a játékosok 12 kártyát kell letegyenek az asztalra, amelyek 3 sort és 4 oszlopot alkotnak majd. Minden játékosnak az a feladata, hogy megfigyelje a kártyákat és próbáljon SET-et keresni köztük.

Egy SET három kártyából áll, ezek pedig vagy meg kell egyezzenek tulajdonságaikban, vagy különbözőek kell legyenek. Ez a feltétel mindhárom kártyára érvényes, így nem lehet jelen egy SET-ben két egyforma és egy eltérő kártya.

A dobozban található kártyák tartalmazhatnak 1,2, vagy 3 szimbólumot. Ezek a szimbólumok lehetnek lilák, vörösek, vagy zöldek, alakjuk szerint pedig lehetnek hullámosak, oválisak, vagy trapéz alakúak. Minden szimbólum pedig lehet üres, csíkos, vagy teli. Ezek a tulajdonságok határozzák meg a kártyákat és ezekre kell majd a játék során nagyon jól odafigyelni.

Amint egy játékos úgy véli, hogy egy SET-et lát a kártyák között, hangosan felkiált, majd megkéri társait hogy ellenőrizzék a megoldást. Amennyiben a játékos helyesen tippelt, magához veszi a SET-et alkotó lapokat, majd pótolja ezeket a pakliból, így az asztalon mindég 12 kártya lesz látható. Ez a szám csak akkor változik, amikor a lapok között nem lehet SET-et találni, ekkor segítőkártyák kerülnek az asztalra, amelyeket nem fogunk pótolni helyes tipp esetén.

A kártyákat tanácsos jól megfigyelni, mivel helytelen tipp esetén a bekiabáló játékos elveszít egy pontot. Amint a pakliból elfogy az összes kártya, valamint az asztalon lévő kártyák között már nincsen SET, a kártyajáték véget ér. Minden játékos összeszámolja a pontjait, majd ezután levonja a büntetését, hogyha volt olyan. A helyes tippek 1 pontot érnek, a helytelen bekiabálások pedig 1 mínusz pontot. Akinek sikerült a legtöbb SET-et megtalálnia a játék során és a legtöbb pontot is gyűjtenie, az lesz a győztes.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Set kártyajáték
Pontbeli értékelés
Designer
Marsha J. Falco
Year published
1988
Number of players
1 - 20
Honors
1991 Mensa Select Winner, 1995 Fairplay À la carte Winner
Category
Card Game, Puzzle, Real-time
BGG rank
1360
Link BGG
Complexity
1.69