Shadows Over Camelot

Shadows Over Camelot

Shadows Over Camelot

SKU
824968719916
229,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
70 perc
Játékosok száma:
3-7
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
EN

A gonosz erők hatalmukat próbálják fitogtatni, és Camelot körül gyülekeznek. Fák százai kerülnek kivágásra, hogy harci gépek készüljenek belőlük. A Fekete Lovag bosszút tervel, és meg is jelent már a csatatéren, és a szászok is már felkészültek az ütközetre. Zavaros idők járnak, nem lehet tudni ki kit árul el, ki ki mellé szegődik, és legfőképp azt nem lehet tudni, hogy ki fog győzni ebbe a nagy csatába.

A Shadows over Camelot társasjáték alapjaiban véve követi a hagyományos játékok vonalát, azonban egy óriási eltérés található benne. Amíg az átlagos játékokban minden játékos arra törekedik, hogy megnyerje a játékot, addig a Shadows over Camelot arra biztat, hogy a játékosok fogják össze erőiket, és együttesen küzdjenek a játék ellen.

Minden játékos egy lovag szerepébe bújik, és arra törekszik, hogy megvédje a Királyságot. Az út nagyon hosszú a végső győzelemig, a küldetések pedig egyre csak nehezednek. Az Excalibur, a Szent Grál vagy akár Lancelot páncéljának felkutatása igen nehéz feladatnak bizonyulhat, azonban ezek után még a Fekete Lovaggal párbajt is kell vívni, valamint a szászokat és a pikkeket sem szabad teljesen elfelejteni, akik ereje nagyon nagy.

A küldetések során a játékosok kardokat kapnak úgy jutalom, mint büntetés gyanánt is. Ezek a kardok a Kerekasztalra kerülnek. A kardok színe attól függően, hogy jutalomként, vagy büntetésként lettek megszerezve, lehetnek fehérek, vagy feketék. Abban az esetben, hogyha az asztalon a fekete színű kardok dominálnak, akkor a játékosok tudni fogják, hogy a Gonosz erők előnyben vannak, és a Királyság a veszte fele halad. Ha sikerül az asztalra több fehér kardot szerezni, akkor a Lovagok vannak előnyben, és talán sikerül nekik meg is menteni a Királyságot a bukástól.

A lovagoknak a csaták és küldetések mellett arra is kell figyelniük, hogy nehogy 12 ostromgép törje Camelot falait, hét fekete kard sose kerüljön a Kerekasztalra, valamint nehogy mindannyian meghaljanak. Amint ez a három feltétel közül valamelyik teljesül, a birodalom elveszett, a játék azonnal véget ér.

A hű lovagok munkáját nehezíti egy áruló is, akinek kilétét nagyon nehéz felfedezni, ez a játékos azonban minden alkalommal nyer, amikor a Gonosz erők legyőzik a lovagokat.

2005 - Az év legjobb összetett játéka - díj nyertese 2005 - Az év játéka - díj nyertese 2005 - Közönségdíj 2006 - Az év legjobb családi játéka - jelölt 2006 - Az év legjobb fantasy játéka - díj nyertese (Spiel des Jahres) 2008 - Az év legjobb kooperatív játéka - jelölt
Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Shadows Over Camelot
Pontbeli értékelés
Designer
Bruno Cathala
Year published
2005
Number of players
3 - 7
Honors
2005 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee, 2005 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Nominee, 2005 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Winner, 2005 Meeples' Choice Award, 2005 Origins Awards Gamer’s Choice Best Board Game of the Year Winner, 2005 Spiel der Spiele Hit für Experten Recommended, 2005 Tric Trac de Bronze, 2005 Tric Trac Nominee, 2006 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2006 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2006 Golden Geek Best Gamer's Board Game Nominee, 2006 Golden Geek Best Light / Party Game Nominee, 2006 Spiel des Jahres "Fantasy Game" Winner, 2008 JoTa Best Cooperative Board Game Nominee
Category
Adventure, Bluffing, Deduction, Fantasy, Medieval, Mythology
BGG rank
376
Link BGG
Complexity
2.56