Shipyard

Shipyard

Shipyard

SKU
8594156310066
159,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
11+
Játékidő:
120 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Minden nagyhatalom, amely uralni szerette volna a világot, rendelkezett egy hajóhaddal. Az 1800-as évek közepéig a vitorlás hajók uralták a tengereket, illetve az óceánokat. 1870-ben azonban egy óriási változás zavarta meg a hajóépítést, amely pozitív irányba terelte ezt a szakmát. A gőzgépek megjelenése gyorsabbá, és egyben biztonságosabbá is tette a hajózást. Egy új világ tárult a nagyhatalmak elé, amelyek ezután azon kezdtek el versengeni, hogy kinek vannak gyorsabb hajói.

A játékosok vállalatot alapítanak a Shipyard társasjátékban, és arra törekednek, hogy elnyerjék a kék szalagot, amely a leggyorsabb, legjobb és legbiztonságosabb hajó tulajdonosát illeti. A hajóipar fejlődését a nagyhatalmak is figyelemmel kísérik, ugyanis mindenki azt szeretné, hogy neki legyen a legnagyobb kereskedelmi és katonai flottája. A játékosok feladata megépíteni a legjobb hajókat, majd amint ezek próbaútra mennek, minden szempontból tesztelik őket. A hajók több szempontnak is meg kell hogy feleljenek, azonban amint értékelésük elkészült, a vállalkozás részvényeinek értékét könnyen meg tudják növelni. Mivel maga a hajóipar gyorsan fejlődik, a játékosok többféle hajó építése közül választhatnak, építhetnek óceánjárókat, kereskedelmi hajókat vagy akár kisebb fajta jachtokat is.

A játékosok köreik során akciókat hajthatnak végre, amelyek általában a hajóépítésben ad nekik segítséget. Amint egy játékos megépít egy hajót, azzal vízre is kell szállnia, hogy egy próbautat tegyen meg. Az út során a hajó értékeléseket kap a sebességére, a legénységére, biztonsági felszereltségére, valamint kiegészítő felszereltségére is. Az értékelések később pontokká alakulnak, amelyek a végső elszámolásnál játszanak fontos szerepet. Az akciók során egy mutató az akció sávon is halad előre, egészen a Start mezőig. Amint elérik az akciókártyák a Start mezőt egy jelző amely visszafele számlál, egy lépést tesz lefele. Amint ez a jelző eléri a piros kört, a Shipyard játéka véget ér. Ezután minden játékos összeszámolja a pontjait, nem feledkezve meg azokról a pontokról sem, amelyeket a különböző szerződések tartalmaznak.

A tengerek és óceánok urai mindég elismerésben részesültek, azonban most új idők járnak, új szelek fújnak. A hajózás egyre könnyebbé válik, a vitorlák helyét gépek veszik át, azonban a vizek királya még mindég csak hajójára és tengerész tudására számíthat. Ha úgy érzed, hogy neked a vízen helyed, és ehhez el is tudod készíteni a legjobb hajót, akkor vágj neki a Shipyard által nyújtott kalandoknak.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Shipyard
Pontbeli értékelés
Designer
Vladimír Suchý
Year published
2009
Number of players
2 - 4
Honors
2010 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee, 2010 JoTa Best Heavy Board Game Nominee
Category
Economic, Industry / Manufacturing, Nautical
BGG rank
520
Link BGG
Complexity
3.50