Sid Meier's Civilization: A Társasjáték

Sid Meier's Civilization: A Társasjáték

Sid Meier's Civilization: A Társasjáték

SKU
meiers
249,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
13+
Játékidő:
120 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Az emberi faj jelenléte a Földön igen meghatározó szereppel bír. Az intelligencia fejlődése nagyon sokban hozzájárult a civilizációk kialakulásához és fejlődéséhez. Kezdetben olyan eszközök mint a tűz, vagy a fegyverek, majd később a törzsek kialakulása fontos szerepet játszottak a kultúrákban, ezek nélkül sosem jutottunk volna el oda, ahol jelenleg vagyunk, de a jövő azoké akik hisznek is benne.

Négy játékos számára ajánljuk a Civilizationt, azonban ketten is tudnak majd játszani vele. Mindenkinek egy civilizációt kell irányítania, amely kezdetben igen kicsike és fejletlen. A legalapvetőbb találmányoktól kezdve kell fejlődnötök, erőforrásokat gyűjtenetek, településeket alakítanotok, kultúrát fejlesztenetek ahhoz, hogy felvirágoztassátok majd a civilizációtokat. A fejlődés és növekedés során találkozhattok kisebb civilizációkkal, amelyeket beolvaszthattok a tiétekbe, azonban vigyáznotok kell, mert ezek között nem csak barátságosakkal lesz dolgotok! Ahogy kezdtek már igazán nagy civilizációvá válni, kezdődnek a nagyobb problémák, ugyanis könnyen megtörténik, hogy határaitok összeérnek, és itt kezdődik az igazi versengés. A Civilizationt négyféleképpen nyerhetitek meg:

A Kulturális győzelem

Városotokat a kultúrának kell szenteljétek, ami azzal jár, hogy kultúrpontokat kell gyűjtenek, illetve valami maradandót kell alkotnotok ezen a téren, hogyha nyerni szeretnétek. Aki ezt az utat választja, kap egy kultúrpontjelzőt, ezen lesz majd látható a fejlődés aránya, és mindég arra kell törekedjen, hogy ennek a mutatója mozogjon a legtöbbet.

A Technológiai győzelem

Ahhoz, hogy a technológiai győzelem a tietek legyen, igen keményen kell dolgoznotok, ugyanis a cél, hogy kifejlesszétek az űrhajózást. Amíg sikerül eljutnotok eddig a lépésig, igen sok szintet kell megmásznotok, ugyanis a technikai fejlődés sok apró lépésből áll.

A Gazdasági győzelem

A gazdasági fejlettséget mi sem tükrözheti jobban mint a pénz. A Civilization során, hogyha sikerül összegyűjtened 15 pénzt, akkor tied a győzelem. A pénzszerzési lehetőségekről, valamint arról, hogy mi szükséges még ahhoz, hogy te legyél a legnagyobb gazdasági civilizáció, többet olvashatsz a részletes játékszabályzatban.

A Katonai győzelem

Könnyen kitalálhattátok, hogy haderővel is meg lehet nyerni ezt a játékot, nem kell mást tennetek, csak el kell foglaljátok egyik játékostársatok fővárosát. Taktikus gondolkodás, harc, ostrom, mi sem egyszerűbb gondolnátok, azonban ne feledjétek, hogy sok időbe kerül minden egyes katonai egységnek a kifejlesztése és tökéletesítése.

A Civilization egy remek stratégiai, játék, amelyben nem könnyű elérni a végső célt, azonban már akkor is sikerélményetek lehet, hogyha közel jártok ehhez. Harcolhattok, egyezségeket köthettek, kisebb civilizációkat kebelezhettek be, felfedezhetitek a világot és feltalálhatjátok akár a spanyol viaszt is!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Sid Meier's Civilization: A Társasjáték
Pontbeli értékelés
Designer
Kevin Wilson
Year published
2010
Number of players
2 - 4
Honors
2011 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2011 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee, 2011 Golden Geek Best Thematic Board Game Nominee, 2011 JoTa Best Heavy Board Game Audience Award, 2011 JoTa Best Heavy Board Game Nominee, 2011 JoTa Best Wargame Nominee, 2011 Lys Passioné Finalist, 2011 Tric Trac Nominee, 2012 Juego del Año Tico Nominee, 2012 Juego del Año Tico Winner
Category
City Building, Civilization, Exploration, Negotiation, Video Game Theme
BGG rank
225
Link BGG
Complexity
3.88