Six Making

Six Making

Six Making

SKU
6426008000042
59,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE, FR

Egy klasszikusnak nevezhető, ám nem klasszikus társasjáték várja a kíváncsi játékosokat a Six Making dobozában. Egy olyan játékról van szó, amelyet két játékos játssz és amely messziről ismerősnek tűnhet, azonban közelről inkább több játék keverékének mondható.

A játéktáblát egy 5x5 mezős felület képezi, amelyen sárga és piros korongok kapnak helyet. A játékosok korongok lehelyezésével kezdik a játékot, azonban ahogy több korong jelenik meg a pályán, úgy jönnek a komplikációk is. Egy korong úgy viselkedik mint a sakkban található gyalogos, mozgása egy mezőre korlátozódik. Mozgást csak akkor hajthat végre egy játékos hogyha azzal egy másik korongon tud landolni. Amint a korongok egymásra kerülnek, tornyot alkotnak, amelyek mozgására újabb szabályok vonatkoznak. A 2 korongból álló torony bástyaként mozoghat, a 3 korongos huszárként, a 4 korongos futóként és az 5 korongos vezérként mozoghat a pályán. Mozgásaikra ugyan azok a szabályok vonatkoznak mint a sakk bábuira.

A kialakult tornyokat már bármelyik játékos mozgathatja, itt nem igazán számítanak a színek. A mozgás feltételei továbbra is kell hogy teljesüljenek, tehát csak akkor léphet egy játékos, hogyha ezzel egy újabb korongra vagy toronyra tud ugrani. A tornyokat nem kötelező teljes egészükben mozgatni, annyi figurát használunk amennyit csak akarunk, figyelve arra, hogy a mozgatott korongok a teljes torony mozgását végezzék. A játékosok nem ismételhetik meg egymás lépését, tehát ha egy játékos két korongot mozgat egy toronyból, a következő játékos nem léphet vissza ugyan azzal a két koronggal az eredeti toronyra.

A Six Making során a játékosok arra törekednek, hogy olyan tornyokat alakítsanak ki, amelyek 6 korongból állnak. A játékot kezdetben lehet addig játszani, amíg valakinek sikerül egy királyt (így nevezzük a 6 korongos tornyokat) kialakítania, a későbbiekben azonban tanácsos ezt 1 pont értékűnek számítani, és addig játszani amíg valaki össze nem gyűjt 6 pontot. Nem szabad elfeledni azt, hogy a király mindég azé a játékosé lesz, akinek a korongja a torony tetején látható.

 

Oktató videó:

 

 

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Six Making
Pontbeli értékelés
Designer
József Dorsonczky
Year published
2013
Number of players
2 - 2
Category
Abstract Strategy
BGG rank
4026
Link BGG
Complexity
1.82