Small World - magyar kiadás

Small World - magyar kiadás

Small World - magyar kiadás

SKU
824968791615
219,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A Small Wolrd egy olyan világba vezet téged, ahol mindenkinek harcolnia kell a saját földjéért. Neked könnyebb sors jutott, mivel őseid egy jókora birodalommal jutalmaztak meg téged, azonban ezt a birodalmat fejleszteni kell. A környező falvak és települések lakói mind azért harcolnak, hogy elvegyék tőled a birodalmat, neked viszont az a célod, hogy legyőzve őket, akkora hatalomra tegyél szert, hogy uralni tudjad az egész világot.

A Small World-ban egy fajt kell választanod, és ennek különleges képességeit kihasználva győzelmeket kell felhalmoznod, földeket kell elfoglalnod, valamint birodalmadat kell nagyobbra és nagyobbra építened. A birodalmad környezetében lévő területeken elhelyezett lapok, valamint a győzelmek érméket jelentenek számodra, ami a játék végén igen sokban segíteni fog. Fajod birodalma azonban kicsúszhat a kezeid közül, óriásira nőheti ki magát, ami azt jelenti, hogy már nem tudod kézben tartani. Ez azt jelenti, hogy túlságosan messzire nyúlnak el határaid, ami hosszú távon nem kedvez neked, ezért időben el kell hagynod a birodalmat, és egy új fajt kell keresned amelynek átadhatod Small Wolrd uralmát.

Az első forduló során minden játékosnak választania kell egy fajt, valamint egy különleges képességet. Ezután nekilát mindenki meghódítani a népe körüli régiókat, és begyűjti a győzelmi pontokat.

A további fordulók során minden játékos hódításokkal növeli területeit, vagy ha úgy érzi, hogy népe már nem tud hatékonyan fejlődni, akkor hanyatlásba viszi birodalmát. A következő kör folyamán ezek a játékosok egy új fajt választhatnak maguknak.

A játék győztese azon játékosok közül kerül ki, akik a legtöbb pénzt gyűjtötték össze. Erre akkor kerül sor, amikor a fordulójelző elér az utolsó mezőre. Egyenlőség esetén a játékosok megszámolják a fajkártyáikat és ez dönti majd el, hogy ki győz.

A Small Wolrd doboza részletes leírást tartalmaz, amelyben minden faj bemutatásra kerül, ezen kívül a különleges képességek is felsorolásra, és részletezésre kerülnek.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Small World - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Philippe Keyaerts
Year published
2009
Number of players
2 - 5
Honors
2009 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2009 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2009 Golden Geek Best Gamers' Board Game Nominee, 2009 Golden Geek Best Wargame Nominee, 2009 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee, 2009 Japan Boardgame Prize Voters' Selection Nominee, 2009 Meeples' Choice Award, 2009 Spiel der Spiele Hit für Experten Recommended, 2009 Tric Trac d'Or, 2009 Tric Trac Nominee, 2010 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2010 As d'Or - Jeu de l'Année Prix du Jury Winner, 2010 Boardgames Australia Awards Best International Game Nominee, 2010 Games Magazine Game of the Year Winner, 2010 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation Nominee, 2010 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2010 Golden Geek Best Strategy Board Game Nominee, 2010 Golden Geek Best Wargame Nominee, 2010 Gouden Ludo Nominee, 2010 Guldbrikken Special Jury Prize, 2010 JoTa Best Artwork Nominee, 2010 JoTa Best Family Board Game Audience Award, 2010 JoTa Best Family Board Game Critic Award, 2010 JoTa Best Family Board Game Nominee, 2010 JoTa Best Wargame Audience Award, 2010 JoTa Best Wargame Critic Award, 2010 JoTa Best Wargame Nominee, 2011 Ludoteca Ideale Official Selection Winner, 2013 Gra Roku Game of the Year Nominee, 2013 Gra Roku Game of the Year Winner
Category
Fantasy, Fighting, Territory Building
BGG rank
227
Link BGG
Complexity
2.36