Solitaire Chess

Solitaire Chess

Solitaire Chess

SKU
5425004735218
99,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
1
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR

A Solitaire Chess valójában nem más, mint egy egyszemélyes sakk. Tudjuk, elsőre nem igazán tudod elképzelni, hogyan is lehet egyedül sakkozni, de ha végigolvasod a kis bemutatónkat, akkor rájössz, hogy valójában nagyon egyszerű az egész.

Először is fontos megemlítenünk, hogy a Solitaire Chess figurái mind ugyan olyan színűek. Miért is ne lennének? Végül is egyedül játszol, ellenfeled nem lesz. Ez a játék amúgy tökéletes olyan embereknek, akik még sosem sakkoztak, mert fejleszti a logikus és stratégiai gondolkodást. Tökéletes azonban a sakkmestereknek is, mert tartalmaz olyan feladványokat, amelyek a kiváló sakkozókat is nehéz helyzetbe hozhatja.

Első lépésben választanod kell egyet a 60 feladvány közül, majd a kártyán látható ábra alapján el kell rendezned a megfelelő sakkfigurákat a táblán. Eddig talán semmi nehézséget nem érzékeltél, azonban innen kezdődik az érdekes rész. Lépéseid során mindég arra kell figyelned, hogy olyan mezőn landolj, amelyen már van egy figura. Ez azt jelenti, hogy minden lépésed során egy figurát el kell majd távolítanod a tábláról. A figurák alaplépései a sakk figuráinak mozgását végzik, azonban figyelned kell a gyalogra, neki nem szabad előre haladni csak átlósan, mivel minden lépése során neki is olyan mezőre kell érnie, ahol egy másik figura áll. A játék végső célja, hogy egy figura maradjon a táblán.

Mivel egy egyszemélyes játékról beszélünk, meg szeretnénk említeni, hogy a Solitaire Chess során nincs sakk. Az olyan feladványok, amelyekben a király is felkerül a táblára, úgy lettek kitalálva, hogy ez a figura kell majd utolsóként megmaradjon a táblán.

El szeretnénk mondani, hogy ez a játék nem egy sakk. A szakértők inkább leckének tartják, amely az egyén matematikai képességeit fogja fejleszteni. Az alap gondolkodáselv a sakk stratégiáira épül, ezért mindég össze lehet majd hasonlítani ezt a két játékot.

A Solitair Chess egy olyan egyszemélyes játék, amelyben saját magunkat tudjuk fejleszteni. Akinek esetleg nehezen menne egy feladvány, az a megoldásokat megtalálja a szabálykönyvben. Kezdő sakkozóknak, de mestereknek is ajánljuk a feladványokat, amelyek biztosan okoznak majd némi fejtörést.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Solitaire Chess
Pontbeli értékelés