Splendor

Splendor

Splendor

SKU
3558380055419
139,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU

Kereskedőként éled életedet, azonban tudod, hogy bátornak kell lenned, mert ha nem alakítasz valamit most az életedben, akkor nem fogsz sosem kitűnni a többiek közül. Arra törekedsz, hogy minél több bányát, valamint szállítási útvonalat megszerezz, mert csak így szedheted össze a megfelelő drágaköveket, amelyekből majd ékszereket gyárthatsz.

A Splendor során zsetonokat és lapokat fognak gyűjtögetni a játékosok, céljuk pedig az lesz, hogy a lehető legtöbb tekintélypontot összegyűjtsék. Az asztalon három pakli sorakozik majd fel, amelyekből mindég 4-4 lap kerül képpel felfele a játékosok elé. Ezen kívül 5 kupac is megjelenik a paklik mellett, ezek drágaköveket szimbolizálnak. Őket egy hatodik kupac egészíti ki, ez lesz az aranyrögök kupaca. A játékosok számának megfelelően néhány nemes kártya is játékba kerül, ezek mindég a játéktér fejlécét fogják majd képezni.

A játékosok körük folyamán több akció közül is választhatnak. Első lépésként zsetonokat vehetnek magukhoz, amelyeket különböző szabályok szerint tehetnek meg. Választhatnak hogy 3 különböző zsetont vesznek el a kupacokból, vagy 2 azonos színűt. Az utóbbi lépést csak akkor hajthatják végre, hogyha az adott kupac legalább 4 zsetont tartalmaz. Második lépésként a játékosok dönthetnek úgy a Splendorban, hogy felvesznek egy lapot a három pakli egyikéből, ezzel pedig egy aranyrögöt is biztosítva maguknak. Harmadik lépésként a játékosok megvásárolhatnak egy lapot azok közül, amelyek az asztalon láthatóak, vagy azok közül amelyeket kezükben tartanak.

A köreik végén a játékosok nem rendelkezhetnek tíznél több zsetonnal, valamint a kézben tartott kártyák száma sem haladhatja meg a hármat. A megvásárolt lapok bónuszokat tartalmaznak, amelyek újabb lap vásárlásánál használhatóak. Ezek a bónuszok még akkor is jól fognak, amikor már több darabbal rendelkezik egy játékos, ugyanis minden kör végén a bónuszok pontokat jelenthetnek. A nemesek meglátogatják azt a játékost, amely rendelkezik a kellő bónusszal, ezzel pedig pontokat biztosítanak az adott játékosnak. A Splendor során minden körben csakis egy nemes látogathatja meg a játékost, még abban az esetben is, amelyben ez több bónusszal rendelkezik.

Amint egy játékosnak sikerült 15 tekintélypontra szert tennie, a Splendor játéka véget ér. Ebben a fordulóban mindenki még végigjátssza a körét, azonban a forduló vége egyben a játék végét is jelenti. A tekintélypontok döntik majd el, hogy ki nyeri a játékot, azonban mivel mindenki még befejezheti az utolsó fordulót, ezért egyenlőségek is kialakulhatnak a játék végére.

2014 - Az év játéka - díj nyertese 2014 - Az év legjobb családi játéka - díj nyertese 2014 - Az év legszebb játéka - jelölt

Lássuk hogyan is kell játszani, meglátod, nem nehéz:

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Splendor
Pontbeli értékelés
Designer
Marc André
Year published
2014
Number of players
2 - 4
Honors
2014 Golden Geek Best Board Game Artwork & Presentation Nominee, 2014 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2014 Golden Geek Best Family Board Game Winner, 2014 Golden Geek Board Game of the Year Nominee, 2014 Golden Geek Board Game of the Year Winner, 2014 Lys Grand Public Finalist, 2014 Meeples' Choice Nominee, 2014 Meeples' Choice Winner, 2014 Spiel des Jahres Nominee, 2014 Tric Trac de Bronze, 2014 Tric Trac Nominee, 2014 UK Games Expo Best New Boardgame Winner, 2014 Vuoden Peli Adult Game of the Year, 2014 Vuoden Peli Adult Game of the Year Nominee, 2015 As d'Or - Jeu de l'Année Nominee, 2015 Gioco dell’Anno Nominee, 2015 Hungarian Board Game Award Nominee, 2015 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Nominee, 2015 Nederlandse Spellenprijs Best Family Game Winner, 2015 Origins Awards Best Card Game Nominee
Category
Card Game, Economic, Renaissance
BGG rank
149
Link BGG
Complexity
1.80