Sputnik

Sputnik

Sputnik

SKU
3421271301332
98,94 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
7+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
RO, HU, EN, DE, FR, IT

Figyelem, a visszaszámlálás megkezdődött! A rakéták rendben vannak! Ezt hallod az űrhajódban ülve és azon töprengsz, hogy mi is vár rád majd kint az űrben. A baj csak most kezdődik, ugyanis a füledre szolnak, hogy nem csak te egyedül leszel fent, más űrhajók is veled egyszerre indulnak útnak, küldetésed során pedig harcolnod kell velük.

Célod most már egyértelmű, ellenségeid űrhajóit üzemen kívül kell helyezned, ez pedig úgy történhet meg, hogy mozgásképtelenné teszed őket. Te és társaid egy-egy rakétát fogtok a Sputnik társasjáték táblájára helyezni, ezek pedig a saját színüknek megfelelő kilövőállomáson kapnak helyet. A táblán minden mezőnek meghatározott helye van, ezeket pedig egy ábrán találjátok meg, amely segítségével megépítitek a teljes játékteret. Amint mindeniketek felhelyezte a rakétáját, lefordítjátok az üresen maradt állomásokat a táblán, majd sorsolással eldöntitek, hogy ki is kezdje a játékot.

A soron következő játékos két akciót kell végrehajtson minden egyes körben. Az első akció a rakéta mozgatása, amely során a játékos saját rakétáját egy galaxisra, vagy egy rakétakilövő állomásra kell irányítsa. A rakéta nem kerülhet üres mezőre (üres mezőnek nevezünk minden olyan mezőt amely lapja fel lett fordítva, tehát nem látható rajta galaxis), de olyanra sem, amely már el van foglalva.

A mozgást követően a soron következő játékosnak el kell távolítani egy galaxist a tábláról, ez lesz a második akciója. Csakis olyan galaxist lehet eltávolítani a játékból, amely üresen áll, a rakétakilövő állomások pedig nem vehetőek le a tábláról. Az első körökben, amikor még a játékosok nem hagyták el teljesen a saját kilövőjüket, akkor arra is figyelni kell, hogy az állomás körüli galaxislapokat nem szabad felvenni. Erre a korlátozásra azért van szükség, mert így pár figyelmetlen lépést követően nagyon hamar véget érhetne a játék.

A rakétakilövők egy alkalommal a játék során megmenthetik saját színű rakétájukat. Ilyenkor az állomást mozgatni lehet, amely a rakéta mellé kerül és átfordulva egy olyan galaxist fog ábrázolni, amelyre a játékos ráteheti figuráját.

Amint egy játékos rakétája mozgásképtelenné válik a Sputnik tábláján, a játékot nélküle kell folytatni, a figura gazdája pedig kiesik a játékból. A teljes játéknak akkor van vége, amikor már csak egy űrhajó maradt a táblán, őt pedig ki kell kiáltani a Sputnik győztesének.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Sputnik
Pontbeli értékelés
Designer
Francis Pacherie
Year published
2005
Number of players
2 - 6
Category
Abstract Strategy, Space Exploration
BGG rank
15055
Link BGG
Complexity
1.29