Steam Park

Steam Park

Steam Park

SKU
8034055580189
159,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Enyhén nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
EN

Aki ismeri a Roller Coaster Tycoon nevű számítógépes játékot, annak ismerős érzés lehet a Steam Parkkal játszani. A játékosok célja egy jól működő vidámpark felépítése. Ehhez minden játékos 6 db. kockát fog kapni, amelyen különböző szimbólumok találhatók. Építés, takarítás, kártya kijátszás stb.

A vidámpark tulajdonosok a játék elején egy időben gurítanak a kockákkal, amikor egy játékos egy olyan kockát gurított, amit szeretne magtartani azt félre teszi, nem lesz viszont idő mindig kigurítani, amit szeretnénk, mert ebben a fázisban fontos ki végez elsőre, szóval mérlegelnünk kell, inkább megpróbáljuk kigurítani, amit szeretnénk, vállalva a következményeket, ha esetleg utolsók leszünk, vagy inkább leszünk elsők, de kevesebb olyan akciónk lesz, amit szeretnénk.

Aki először végez, eltüntethet 4 szemét jelölőt a vidámparkjából. A szemét eltakarítása meg egy nagyon fontos eleme a játéknak, mivel minél szemetesebb a park, annál nagyobb büntetéseket kell fizetnünk érte, ha pedig átlép egy határt, azonnal elvesztjük a játékot. Szemétből pedig lesz elég, a látogatók szemetelnek, az építkezés szeméttel jár stb. Aki utolsó lesz a kockagurítás fázisban 2 nagy szemétkupaccal lesz gazdagabb, e mellett pedig utoljára hajthatja véghez a kockáin található akciókat. A játékosok egymás konkurenciái, szóval nagyon nem mindegy, hogy ki épít meg előbb egy-egy szórakoztató eszközt a parkjában.

Az építésnek is különböző szabályai vannak, és mivel limitált a park területe, ezért nagyon jól kell beosztanunk a rendelkezésre álló helyet, hogy minél élménygazdagabb lehessen a vidámparkunk. Minél több az elégedett vendég, annál nagyobb a bevétel, és annál több pénzt forgathatunk vissza a fejlesztésbe.

2013 – Az év legjobb családi játéka - jelölés

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Steam Park
Pontbeli értékelés
Designer
Aureliano Buonfino
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Honors
2013 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2014 Gioco dell’Anno Nominee
Category
City Building, Dice, Real-time, Science Fiction
BGG rank
835
Link BGG
Complexity
2.10