Sushi Draft

Sushi Draft

Sushi Draft

SKU
3770000904222
61,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
3-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN, DE, FR, IT

A címből már kitalálhattátok, de ha mégsem, akkor eláruljuk nektek, hogy a Sushi Draft során nem fogtok mást csinálni, mint sushit készíteni. Na nem arra kell gondolni, hogy a konyhában szeletelitek majd a hozzávalókat, hanem inkább gyűjtögetésbe kezdtek.

A Sushi Draft során az asztal közepén tokeneket fogtok elhelyezni. Ezek a tokenek mindég képpel felfele lesznek elhelyezve, a hátoldaluk ugyanis számokat tartalmaz, amelyet pontozáskor fogtok majd használni. Az asztal közepén található tokeneket ki kell érdemelni, ezért lépjünk tovább és lássuk hogyan is működik a játék.

A játék 3 fordulóra van felosztva, minden fordulót pedig 3 szakasz alkot. Az első szakasz a választás szakasza, amikor is minden játékos a lapok közül választ egyet magának. A második szakasz során minden játékos a választott lapot felfedi társai előtt, tehát ezt képpel felfele fordítva maga elé teszi. A harmadik szakaszban a kézben maradt lapokat a játékosok átadják bal oldalukon ülő társuknak. Ezt a három szakaszt addig kell ismételni, amíg minden játékos kezében már csak 1 lap maradt, ilyenkor pedig kezdetét veszi majd a pontozás.

Pontozás során mindenki megnézi a sushikártyáit, majd ezeknek függvényében ki kell osztani a tokeneket. Az a játékos aki egy bizonyos sushifajtából a legtöbbet gyűjtötte, megkapja a hozzá tartozó tokent. Az a játékos aki a legváltozatosabb sushifelhozatallal rendelkezik, azaz a legtöbb különböző típusú kártyával rendelkezik, kap egy desszert tokent. Amint a pontozás megtörtént, a sushilapokat újból meg kell keverni, majd ki kell osztani őket.

A Sushi Draft tokenjein más és más pontok találhatóak, amelyeket a játékosok nem láthatnak. A harmadik forduló végén mindenkinek össze kell számolni a pontokat az összegyűjtött tokenek hátoldaláról, majd győztest kell hirdetni.

A Sushi Draft egy gyors játék, éppen ezért például bemelegítő játékként tökéletesen megállja a helyét. Az választási lehetőségek elég korlátozottak benne, éppen ezért nem igényel nagy taktikai tudást, vagy komoly odafigyelést. Ha esetleg megjönne az étvágyatok a játék során, fontos kikötnünk, hogy a kártyák nem ehetőek!

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Sushi Draft
Pontbeli értékelés
Designer
Takahiro Amioka
Year published
2012
Number of players
3 - 5
Category
Card Game
BGG rank
14038
Link BGG
Complexity
1.44