Swish - magyar kiadás

Swish - magyar kiadás

Swish - magyar kiadás

SKU
5999556751571
75,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
10 perc
Játékosok száma:
1-8
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

Tanácstalan vagy, ugye? Látszik rajtad, hogy nem tudod azt, hogy mi is egy Swish és láthatatlan kártyákkal sem volt még soha dolgod. Nincs amiért szégyenkezned, a Swish egyedülálló játék, ezért nem volt ahol találkozz ezekkel a fogalmakkal ezelőtt.

Kezdjük az elején. A Swish láthatatlan lapokból áll, ami azt jelenti, hogy átlátsz rajtuk, azonban ezek a lapok pöttyöket, és üres karikákat tartalmaznak. A pöttyök és karikák különböző színűek lehetnek, ezekre kell majd a játék során igazán figyelned. A Swish két vagy több egymásra helyezett kártyából áll, ezek elhelyezkedését azonban bizonyos feltételek szablyák meg. A kártyákat el lehet forgatni, azonban ezek teljes egészében le kell fedjék egymást. A kártyákon található színes pöttyök a nekik megfelelő színű karikákba kell kerüljenek, és ez mindenik pöttyre illetve mindenik karikára érvényes.

Most már tudod hogy mi is az a Swish, szóval neki is kezdhetsz gyakorolni a játékot. Az egyszemélyes változatra nem érvényesek külön szabályok, kivéve hogy itt nem társaiddal fogsz versenyezni, hanem képességeidet fejleszted, egyetlen ellenfeled pedig maximum az idő lesz. Mérheted saját teljesítményed idejét, arra törekedve, hogy minél hamarabb kapj meg Swisht a 16 lap közül. Amint úgy érzed, hogy ez neked már nagyon megy, változtathatsz a szabályokon, kereshetsz meghatározott lapszámból álló Swisht, vagy időre is játszhatod a játékot.

Az alapszabályokat követve, bevonhatod társaidat is a játékba. Ugyancsak 16 lap kerül az asztalra, amelyeket mindenki tanulmányozni fog, és fejben Swishetek alkot. A lapokhoz nem lehet hozzányúlni, azonban ha valaki úgy látja, hogy valahol egy kombináció lapul, akkor felkiálthat, ebben az esetben bebizonyíthatja, hogy Swish alakítható ki a lapokból. Ha sikerül bebizonyítani hogy tényleg jó a kombináció, akkor a játékos megkapja a lapokat. Minden lap amely a kombinációt alkotja 1 pontot ér, de nem szabad elfelejteni, hogy a leghosszabb Swish akár 12 lapból is állhat. A játékban hibázni is lehet, abban az esetben viszont, amikor egy játékos nem tudja bizonyítani a kombinációt, büntetésképp az addig elnyert lapjai közül el kell dobnia egyet.

A játékosoknak minden olyan esetben amikor csak lehetséges, meg kell várniuk hogy 16 lap kerüljön az asztalra. Megtörténhet az is, hogy a 16 lapból nem alkotható egy érvényes kombináció, ekkor minden játékos beleegyezésével az osztó 4 lapot levesz az asztalról, majd a pakliból újakat tesz helyükre.

Amint elfogynak az osztópakli lapjai, valamint az asztalon lévő kártyákból már nem rakható ki Swish, a játék véget ér. Minden játékosnak meg kell számolnia a lapjait, és akinek sikerült a legtöbbet elvinnie, az nyeri meg ezt a rendkívül érdekes és szórakoztató játékot.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Swish - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Zvi Shalem
Year published
2011
Number of players
2 - 6
Category
Abstract Strategy, Card Game, Puzzle, Real-time
BGG rank
5037
Link BGG
Complexity
1.28