Sylla

Sylla

Sylla

SKU
3558380004783
109,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
12+
Játékidő:
80 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Időszámításunk előtt 79-et írunk, amikor is Róma vezetője lemondani készül. Vezetősége alatt a szenátus tagjai újra felfedezték a dicsőséget és a mámort. Sokan szeretnék megkaparintani a hatalmat, azonban ehhez igen rafináltnak kell lenni, mivel Róma népe kenyeret, és cirkuszt is követel. A római szenátorok egyikét fogjátok eljátszani a Sylla során, amikor is minden vagyonotokat, és kapcsolatotokat arra fogjátok összpontosítani, hogy minél több dicső dolgot, nagy művet hozzatok létre. Ha sikerül a legtöbb dicsőségi pontot gyűjtened a játék végére, akkor te leszel Róma vezetője, te fogod uralni a római birodalmat.

A játékban folyamatosan figyelni kell, hogy milyen is a helyzet Rómában. A mutatók igen fontosak lehetnek amikor az éhínség, vagy az emberek elégedettsége a téma. Ezeket a helyzeteket bizonyos skálákon fogjátok ellenőrizni, ez éhínség például a 0-ról indul, és jobbra mozog, ahogy a helyzet rosszabbodik. A kereskedők, légiósok, veszta szüzek, keresztények és a rabszolgák mind a szenátorokat segítik. Fontos megjegyezni, hogy mikor melyik karakter tudja a legnagyobb segítséget nyújtani, valamint melyik karakternek mi az egyedi képessége.

A Sylla során minden forduló egy nagy alkotásnak a létrehozását jelenti, és ez 7 fázisra van felosztva.
I, Az első konzult a szenátorok választják meg, azonban szavazatokat vásárolni is lehet.
II, Minden egyes játékos egy karaktert erősít.
III, A játékosok épületeket vásárolhatnak meg, amelyek pénzt, dicsőséget, vagy akár korongokat jelenthetnek.
IV, Minden játékos a kereskedője által jövedelemre tesz szert, amely nélkül elképzelhetetlen lenne befolyásos embernek lenni Rómában.
V, Róma élete igen eseménydús, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy sok veszély fenyegeti a birodalmat. A játékosok harcba szállnak a légiósok és a veszta szüzek oldalán, hogy elhárítsanak minden fenyegetést.
VI, Minden fordulóban a játékosok egy nagy művet hoznak létre, azonban ebben a projektben nem kötelező mindenkinek részt venni. A szavazás a döntő itt is, és ugyanúgy dénárokat lehet felhasználni szavazatszerzésre mint az Első konzul választásakor.
VII, A játékosoknak gondoskodniuk, tehát táplálniuk kell Róma népét. Akinek nem sikerül elegendő élelmet termelni a földjein, azok dicsőséget vesztenek a játék során.

A játék 5 fordulóból áll, ezek után következik be a végső elszámolás, a Köztársasági korong kiértékelése, valamint a győztes meghatározása. A legtöbb pontot szerző játékos megnyeri a Syllat, valamint ő lesz Róma uralkodója, akire majd felnéznek a többiek, és dicsőítik őt.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Sylla
Pontbeli értékelés
Designer
Dominique Ehrhard
Year published
2008
Number of players
3 - 4
Category
Ancient
BGG rank
1529
Link BGG
Complexity
3.12