Szellemlépcső

Szellemlépcső

Szellemlépcső

SKU
4001504408114
129,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
4+
Játékidő:
20 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, DE

A Szellemlépcső egy memóriajáték, amely során a játékosok figuráik hollétét kell megjegyezzék. Négy gyerek száll versenybe azért, hogy felérjen egy romos épület legfelső szintjére. Fent egy vén szellem lakik, akit a gyerekek meg szeretnének ijeszteni. Az út elég hosszúnak bizonyul, mivel a régi lépcsőház nagyon sok lépcsőfokot rejteget.

A játékosoknak egy figurát kell választaniuk maguknak, majd el kell venniük a figurához tartozó korongot is. Ennek a korongnak nem lesz más szerepe, csak annyi, hogy segít majd a játékosoknak abban, hogy saját színűket el ne felejtsék.

A lépcsőn való haladás egy dobókocka segítségével történik, ami megmutatja majd, hogy ki hány lépcsőfokot haladhat előre. A lépcsőkön csak felfele lehet haladni, lefele tilos mozgatni a bábukat. A dobókocka azonban rejteget a számok mellett 2 szellemfigurát is. Amikor valaki szellemet dob a kockával, akkor muszáj elvennie egy szellemfigurát a tábla mellöl, majd ezt muszáj ráhelyeznie egy táblán lévő bábura. Ez lehet saját figura, de akár egy ellenfél bábuja is. A Szellemlépcső akkor válik igazán érdekessé, amikor már minden figurát egy szellem takar, ugyanis ilyen esetben a figurák színei már nem láthatóak. Az a játékos aki ilyen esetben szellemet dob, annak fel kell cserélnie két szellemet a táblán. Csere folyamán mindég figyelni kell arra, hogy a 2 figura nem állhat azonos lépcsőfokon, valamint ilyen esetekben sosem szabad megnézni a bábuk alsó részét. A cseréket követően minden játékosnak azzal a bábuval kell előre haladnia, amelyet sajátjának gondol.

A Szellemlépcső akkor ér véget, amikor egy játékosnak sikerül egy figurával felérnie a lépcső tetejére, itt pedig sikeresen megijeszti a vén szellemet. A győztes szellem azonban bármilyen figurát rejthet maga alatt, éppen ezért meg kell nézni, hogy milyen színű a benne található bábu. Függetlenül attól, hogy melyik játékosnak sikerült felérnie legelőször a vén szellemhez, a Szellemlépcső győztese a bábu eredeti tulajdonosa lesz.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Szellemlépcső
Pontbeli értékelés
Designer
Michelle Schanen
Year published
2003
Number of players
2 - 4
Honors
2004 Japan Boardgame Prize Best Childgame Nominee, 2004 Japan Boardgame Prize Best Childgame Winner, 2004 Kinderspielexperten "5-to-9-year-olds" Nominee, 2004 Kinderspielexperten "5-to-9-year-olds" Third Place, 2004 Spiel des Jahres Kinderspiel Nominee, 2004 Spiel des Jahres Kinderspiel Winner, 2005 Vuoden Peli Children's Game of the Year Nominee, 2005 Vuoden Peli Children's Game of the Year Winner, 2006 Årets Spel Best Children's Game Winner, 2006 Årets Spill Best Children's Game Nominee, 2006 Årets Spill Best Children's Game Winner
Category
Children's Game, Fantasy, Memory
BGG rank
2486
Link BGG
Complexity
1.10