Szénre fel

Szénre fel

Szénre fel

SKU
9789633950265
185,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
10+
Játékidő:
70 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU

A XX. század elején a legfontosabb energiaforrásnak a szén számított. Belegondoltatok azonban, hogy mennyi munka míg ez a kiváló természeti kincs eljut célállomására? A szén kitermelése nagyon nehéz feladat és sok időbe is telik, mire sikerül a felszínre juttatni. Miután ez megtörtént, a szenet el kell szállítani, jól odafigyelve hogy milyen eszközt használtok. Lehet hogy néhány szállítási eszköz nagyon gyors és elég nagy mennyiségű szenet képes megmozdítani, azonban lehet, hogy nagyon költséges is.

A játékosok egy-egy vállalkozó szerepébe bújnak és a lehető legjobb szolgáltatást próbálják nyújtani annak érdekében, hogy a legnagyobb bevételre tegyenek szert. A Szénre fel társasjáték során a szén kibányászásától kezdődően, egészen a rendelések kielégítéséig, és a szén kiszállításáig, minden lépést végig kell csinálni. A vállalkozóknak nem szabad elfeledkezniük arról sem, hogy a konkurencia nagyon nagy, ezért velük is kell versenyezni, nem elég csak jó munkát végezni a bányába.

A játékosok meg kell építsék bányáikat, majd az üzemeltetésükre is hangsúlyt kell fektessenek. A bánya mélységét illetően, 4 szintről beszélhetünk. Minél mélyebbre kell lemennie egy bányásznak, annál nemesebb szenet tud kibányászni, a piacon pedig a legnemesebb szénért fizetnek a legtöbbet. Ez azonban nem elég ahhoz, hogy a legjobban működő vállalkozást biztosítsa. A játékosok munkásokat irányítanak, amelyek vagy a bányába dolgoznak, vagy a szén felszínre juttatásán munkálkodnak, esetleg fuvarokat intéznek, vagy megrendeléseket keresnek. A munkások bizonyos mezőkre kell lépjenek és az ott található akciót végre kell hajtaniuk. Minél hamarabb lép egy mezőre a játékos, annál kevesebb munkásra lesz szüksége, hogy az ott található akciót végrehajtsa. Ha a célmező nem üres, a játékosnak egy munkással többet kell leraknia, hogy társát letaszítsa a mezőről és ő is elvégezhesse akcióját.

A játék során minden kört egy pontozás követ, ezt pedig egy korong határoz meg. A korongon a mutató minden körrel előre halad egy lépést, és amíg az első körökben csak az számít, hogy ki mennyi szenet tudott leszállítani, a Szénre fel vége fele már a szállítóeszközök is hasznos győzelmi pontokat fognak érni.

A harmadik Műszakértékelés után a játék véget ér, ekkor pedig mindenki a felhalmozott javait még egyszer utoljára győzelmi pontokra váltja. Az a játékos nyeri meg a Szénre fel játékát, akinek sikerült a körök folyamán a legtöbb pontot gyűjtenie.

2014 - "A legszebb kialakítású játék" díj nyertese

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Szénre fel
Pontbeli értékelés
Designer
Michael Kiesling
Year published
2013
Number of players
2 - 4
Honors
2013 Meeples' Choice Nominee, 2014 Graf Ludo Best Family Game Graphics Winner
Category
Industry / Manufacturing, Trains, Transportation
BGG rank
540
Link BGG
Complexity
2.57