Talat

Talat

Talat

SKU
4260071877468
105,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
2-3
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:

A Talat egy sakkhoz hasonlító társasjáték, amelyet két játékos is játszhat, de inkább három játékos részére ajánljuk. Három játékos esetén három tábla van jelen a játékban. Minden játékos két táblával rendelkezik, tehát minden játékos játszik majd minden játékos ellen. A táblák 5 sort és 5 oszlopot tartalmaznak. Az oszlopok közül a tábla két oldalán található oszlopok a játékos színével vannak megjelölve.

A Talat minden játékos számára 9 figurát biztosít. Ezek a figurák tulajdonképpen különböző szögű geometriai formák, amelyek magasságban is különböznek egymástól.

A játék első köre folyamán minden játékosnak fel kell helyeznie figuráit a táblákra. Minden játékos a kezdővonalára helyezi egyenként bábuit, és annak függvényében, hogy mit lép ellenfele, eldönti, hogy melyik táblára kerül 4, valamint melyikre 5 figura. Amint minden figura felkerült a táblára, megkezdődhet a lépési folyamat. Minden játékos előre vagy átlósan előre léphet egy mezőt figurájával. A lépések célja az, hogy a figura az ellenfél kezdővonalára kerüljön. Útközbe azonban a figurák találkoznak majd egymással, ilyenkor az erősebb figura kiütheti a gyengébbet. Erősebb figurának nevezzük azt, amelyik magasabb ellenfelénél, és formáját tekintve több szöget tartalmaz. Ha a táblán a 3 szintű háromszög találkozik a 4 szintű hatszöggel, akkor ez utóbbi leveheti a háromszöget a tábláról. Azonos magasságú és szögű figurák nem bánthatják egymást, valamint egy speciális szabály azt is megengedi a legkisebb háromszögnek, hogy kiüsse a legmagasabb hatszöget. Ez a szabály azért lett kitalálva, mert a legkisebb háromszög semmilyen figurát nem üthet ki a tábláról, ezért ez a figura kapott egy szuper képességet.

A Talat során minden egyes figura amely átjutott az ellenfél kezdővonalára 3 pontot ér majd, minden olyan bábu pedig amit sikerült kiütni a tábláról, 5 ponttal gazdagítja a játékosokat. A Talat játéka addig tart, amíg két táblán be nem fagy a játék. Olyan esetekben beszélünk befagyott tábláról, amelyekben már nincs lehetőség figurákat leütni a tábláról. A játék győztese az a személy lesz, akinek sikerül a legtöbb pontot gyűjtenie.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Talat
Pontbeli értékelés
Designer
Bruce Whitehill
Year published
2008
Number of players
2 - 3
Category
Abstract Strategy
BGG rank
7184
Link BGG
Complexity
2.00