Talisman - magyar kiadás

Talisman - magyar kiadás

Talisman - magyar kiadás

SKU
9781589944626
214,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
90 perc
Játékosok száma:
2-6
Nyelvismeret:
Nyelvfüggő
Szabályzat nyelve:
HU

Talisman földjén béke és csend uralkodott. Egy bölcs és hatalmas király uralkodott itt, aki a Tűz völgyében kovácsolt korona segítségével fenntartotta a rendet századokon át. A király azonban annyi év után, megérezte, hogy közeledik a vég, éppen ezért a birodalom legveszélyesebb zugába elrejtette a koronát. Tehetségét, tapasztalatát, és varázserejét összeszedve utolsó leheletével védelmet idézett a korona köré, azonban azt is megjósolta, hogy eljön majd egy bajnok, egy hős, aki kitűnik a többiek közül, és megszerzi a koronát meg a vidék feletti uralmat.

A játék során az a célod, hogy eljuss a tábla közepén elhelyezkedő Uralom koronájáig, azonban először a külső és a középső régiókba erősíted, edzed magad. Miután elég tudást és életerőt gyűjtöttél, beléphetsz a belső régióba is, azonban nem szabad elfelejtened, hogy a Tűz völgyében egy valódi talizmánra is szükséged lesz, hogyha győztesként szeretnél visszatérni.

A Talismant akár 6 játékos is játszhatja, és mindenki egy bajnok szerepébe bújva a korona megszerzésén dolgozik. Minden karakter rendelkezik erősségekkel, gyengeségekkel, illetve különleges képességekkel, ezek segítik majd őt útja során.

A játékban a karakterek általában mozgásdobás után helyet változtatnak a táblán, így egy új mezőre kerülve vagy egy ott lévő karakterrel találkoznak, vagy a mezőre nyomtatott utasításokat kell elvégezniük. A lépésszámot általában a dobókocka határozza meg, azonban különböző varázslatok vagy események miatt megtörténhet, hogy nem dobsz, ilyenkor más tényezők befolyásolják a mozgásodat. A találkozások során olyan karakterekkel léphetsz interakcióba, amelyek barátságosak, és ajándékokkal segítik utadat, azonban lesznek harci szellemű karakterek is, amelyekkel meg kell küzdened, vagy olyanok is amelyek varázsátkot szórnak rád, vagy akár békává változtatnak. A harc a Talismanban két -féle lehet, szellemi harc, vagy csata, annak függvényében, hogy a megtámadott karakternek ereje, vagy tudása van. A fent említett mozgások, találkozások, és harcok a külső és középső régiókra vonatkoznak, a belső régióban változnak a szabályok, és komplikálódnak az események.

Az első játékos, akinek sikerül elérni az Uralom koronájáig, megnyerte a játékot, azonban fontos megjegyezni, hogy a végjáték időtartama elhúzódhat, éppen ezért a játék elején meg lehet egyezni alternatív végződésekben is, amely során egy bizonyos ponton megállítjátok a küzdelmet, és pontösszeszámolással határozzátok meg a győztest.

A Talisman kimondottan azon játékosok számára készült, akik szeretik a szerepjáték jellegű társasjátékokat, imádnak kincsek után vadászni, szörnyekkel harcolni, illetve a kalandok során a társaknak keresztbe tenni.

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Talisman - magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
John Goodenough
Year published
2007
Number of players
2 - 6
Honors
2009 Ludoteca Ideale Official Selection Winner
Category
Adventure, Exploration, Fantasy, Fighting
BGG rank
1406
Link BGG
Complexity
2.19