The Resistance: Avalon

The Resistance: Avalon

The Resistance: Avalon

SKU
722301926192
89,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
13+
Játékidő:
30 perc
Játékosok száma:
5-10
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
EN

Arthur király országában sötét erők mozgolódnak és a háttérben próbálják megdönteni a király hatalmát. Bár a király sok támogatóval rendelkezik, de Mordred erői az emberek között megbújva rejtőznek, hogy a megfelelő pillanatban lecsaphassanak a királyra és követőire. 

Az Avalon egy dedukciós party játék akár 10 játékos számára is, amelyben a játékosok egy része Arthur király szimpatizánsait fogja alakítani, a többiek pedig a sötét oldal követőit. A játékosok miután megkapták a nekik kiosztott szerepkártyákat, megnézik, melyik oldalra kerültek, ezután egy kis játék eleji "szertartás" kezdődik, amely során a sötét oldal erői megismerik egymást, a jó oldalon álló Merlin pedig látomásai révén megtudja kik a sötét oldal követői.

A szertartás röviden: "Mindenki csukja be a szemét, Mordred kegyencei (sötét oldal) nyissák ki a szemüket és ismerjék meg egymást. A kegyencek csukják be a szemüket, most mindenki csukva tartja a szemét. Mindenki emelje fel az öklét, Mordred kegyencei emeljék fel a hüvelykújjukat, miközben mindenkinek csukva a szeme, Merlin nyissa ki a szemét és ismerje meg a sötét erőket. Merlin csukja be a szemét, most mindenki eressze le az öklét és nyissa ki a szemét." 

Miután ez megtörtént elkezdődik a játék. Ahogy a szertartásból látszik, a sötét oldal követői ismerni fogják egymást, így előnnyel indulnak, Merlin viszont ismerni fogja a sötét oldalt és így segíthet Arthur király követőinek. Merlinnek viszont vigyáznia kell, soha semmilyen körülmények között nem derülhet ki, melyik játékos alakítja Merlint, mert ha a sötét oldal megtudja, azonnal megölik, ezzel megnyerve a játékot.

A játék 5 misszión keresztül zajlik, amelyekre az akutális vezér (minden körben más játékos az óramutató járása szerint) mindig elviszi az általa kiválasztott embereket, a játék érdekessége pedig pontosan itt mutatkozik meg, kit kellene mégis elvinniük a vezéreknek? Ha éppen a sötét oldalt támogató játékos a vezér, akkor nem viheti folytonosan a társait, mert akkor hamar kiszúrja a másik oldal, hogy kiben nem lehet bízni, ha pedig Arthur király egyik követője a vezér, akkor vajon, hogy szűrje ki azokat az embereket, akiket nem szabadna a missziókra vinni, Merlin pedig vajon mennyire próbáljon segíteni? Akit misszióra hívtak és esetleg a sötét oldalon áll, miként cselekedjen? Segítsen egy forduló erejéig, hogy átverje a játékosokat és elhesegesse magáról a gyanút, vagy más stratégiát válasszon?

A játék ekörül az 5 misszió körül zajlik, amelyeken vagy a jó oldal, vagy a sötét erői aratnak sikert, akié a többség, azé a győzelem, viszont figyelni kell...ha a sötét oldal megtujda ki Merlin, akkor még annak ellenére is nyerthetnek, ha az összes missziót elbukták korábban.

A játék a folyamatos beszélgetésről és blöffölésről szól, a játékosok arra próbálnak rájönni kiben lehet bízni és kiben nem. Vajon melyik oldal győzedelmeskedik végül?

2013 - Az év legjobb party játéka - jelölt

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:The Resistance: Avalon
Pontbeli értékelés
Designer
Don Eskridge
Year published
2012
Number of players
5 - 10
Honors
2013 Golden Geek Best Party Board Game Nominee, 2013 Guldbrikken Special Jury Prize Winner, 2018 Guldbrikken Best Parlor Game Nominee
Category
Bluffing, Card Game, Deduction, Fantasy, Medieval, Negotiation, Party Game, Spies/Secret Agents
BGG rank
112
Link BGG
Complexity
1.78