Thurn und Taxis

Thurn und Taxis

Thurn und Taxis

SKU
4001504481643
119,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
13+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-4
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
DE

Egy újabb építkezős játékba kezdhettek, hogyha a Thurn und Taxis társasjátékot szeretnétek játszani. Egy picit mintha hasonlítana ez a játék a Ticket to Ride játékához, azonban itt nem vasútvonalat, hanem postakocsi-hálózatot kell építenetek. Maga az útvonalépítésen kívül még szükségetek lesz postaállomások építésére is, valamint nem szabad megfeledkeznetek a posta különböző alkalmazottainak a segítségéről sem.

A játéktábla a germán vidékre kalauzol el minket, itt kell majd építkeznetek és fejlődnötök. Amint azonban valakinek sikerült megszerezni a hetedik postakocsi kártyát, vagy sikerült felépíteni az összes postaállomást, a játék véget ér.

A Thurn und Taxis körökre van felosztva, amelyek során minden játékos az alábbi akciókat hajthatja végre: húznia kell egy Városkártyát, majd a Városlapját ki kell játszania maga elé, ezt követően pedig lehetősége nyílik befejezni és értékelni saját útvonalát.

A soron következő játékosnak húznia kell egy lapot a pakliból, vagy fel kell vennie egy felcsapott városkártyát. A városkártyák a táblán látható városokat ábrázolják. Abban az esetben, hogyha a játékos a felcsapott kártyák közül választ egyet, ennek helyére újat kell tenni a húzópakliból.

Mivel a játék célja az, hogy útvonalakat létesítsetek, ezért a városkártya kijátszása igen fontos szerepet fog játszani akciótok során. Minden játékos egyszerre csak egy útvonalon dolgozhat, ami azt jelenti, hogy építkezése során csak ezt bővítheti tovább. Szerencsére minden egyes útvonal bal és jobb irányba is bővíthető, ami picit teret és néhány lehetőséget is hagy a játékosoknak.

Minden olyan útvonalat, amely legalább három városkártyát tartalmaz, be lehet fejezni. Amint egy játékos be szeretne fejezni egy útvonalat, le kell helyeznie egy postaállomást, ha lehetséges akkor el kell vennie egy bónuszlapot, húznia kell egy postakocsilapot, valamint az aktuális útvonalát a dobott kártyák közé kell tennie.

Amint a fent említett feltételek közül valamelyik beteljesül, a Thurn und Taxis játéka véget ér. A játékosoknak össze kell számolniuk az útvonalak építése által szerzett pontokat, majd ki kell hirdetniük győztesnek azt a játékost, aki a legtöbb ilyen ponttal rendelkezik.

2006 - "Az év játéka" díj nyertese (Spiel des Jahres)

2006 - "A legjobb családi játék" jelölt

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Thurn und Taxis
Pontbeli értékelés
Designer
Andreas Seyfarth
Year published
2006
Number of players
2 - 4
Honors
2006 Deutscher Spiele Preis Best Family/Adult Game 2nd Place, 2006 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2006 Golden Geek Best Gamer's Board Game Nominee, 2006 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player Nominee, 2006 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Winner, 2006 Meeples' Choice Award, 2006 Spiel der Spiele Hit mit Freunden Recommended, 2006 Spiel des Jahres Nominee, 2006 Spiel des Jahres Winner, 2007 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2007 Hra roku Nominee, 2007 Hra roku Winner, 2007 Nederlandse Spellenprijs Nominee, 2007 Vuoden Peli Adult Game of the Year Nominee, 2007 Vuoden Peli Adult Game of the Year Winner, 2008 Årets Spill Best Family Game Nominee, 2008 JoTa Best 2-Player Board Game Nominee, 2008 JoTa Best Light Board Game Nominee, 2008 JoTa Best Light Board Game Winner
Category
Post-Napoleonic, Transportation
BGG rank
404
Link BGG
Complexity
2.26