Ticket to Ride - Europa, magyar kiadás

Ticket to Ride - Europa, magyar kiadás

Ticket to Ride - Europa, magyar kiadás

SKU
5999556750055
189,00 Lei
az ár tartalmazza az áfát
  • Ingyenes szállítás!

    A 200 lej feletti rendeléseket ingyen kiszállítjuk az ország bármely részére. A 200 lej alatti rendelések 15 lejes postaköltséget vonnak maguk után.
  • Pénzvisszatérítési garancia!

    Gond van a játékoddal? Vedd fel velünk a kapcsolatot a rendelés napjától számolva 14 napon belül.
Specifikációk:
Életkor:
8+
Játékidő:
60 perc
Játékosok száma:
2-5
Nyelvismeret:
Nyelvfüggetlen
Szabályzat nyelve:
HU, EN

A Ticket to Ride – Európa változata kevésben tér el az eredeti játéktól, itt azonban az öreg kontinenset fogjátok bejárni vonattal. A térképen nagyon sok vasúti vonal látható, amely Európa városait köti össze. Ezeket kell nektek megépítenetek, akinek pedig sikerül a leghosszabb útvonalat építenie és közben a legtöbb pontot is gyűjtenie, az megnyeri a játékot.

A doboz tartalmáról annyit mondanánk, hogy a játéktábla igazán szépre sikerült, körvonalai pedig egy pontozószakaszt rejtegetnek. Minden játékos amikor megépített egy vasútvonalat, akkor itt kell lelépje a megszerzett győzelmi pontokat. A játékosok akkor építhetnek meg egy útvonalat, amikor rendelkeznek az adott vonalat alkotó vagonok számának megfelelő vasútikocsi-kártyával. Ezekből a kártyákból először 4 darab van mindenkinek és az asztalra újabb 5 darab van kitéve, de ezek körről körre változnak majd. Nem csak számuk, de színűk is kell találjon a kártyáknak és az útvonalaknak, csak így helyezheti le a játékos a vagonjait. Ahogy majd halad a játék, egyre több színes vagon kerül fel Európa térképére, jelölve a vasutak elkészülését. A játékosok 45 darab vagonnal rendelkeznek, azonban amint valakinek 2 vagy annál kevesebb vagonja marad, a játékban elkezdődik az utolsó kör.

Köreik során a játékosok választhatnak, hogy vasútjukat építik, lapokat húznak fel, új útvonalak megépítését próbálják elvállalni pontok érdekében. A sok választási lehetőség érdekessé teszi a játékot, azonban ahogy egyre jobban épülnek ki a hálózatok bonyodalmak is kialakulnak majd. A játékosoknak oda kell figyelniük az útvonalakra, mivel azok nagy városokon, kikötőkön, alagutakon haladnak át. Vannak olyan helyek a térképen, amelyek két vasútvonalat is tartalmaznak, de vannak olyanok, amelyek csak egyel rendelkeznek és azt is már elfoglalta valaki. Segítségképp a játékosoknak 3 állomás is a rendelkezésükre áll, ezeket felhasználva a játékos ellenfele útvonalát is használhatja egy bizonyos szakaszon, azonban ezeknek a játékba hozása lapokba kerül majd. A fel nem használt állomások a játék végén igen sok pontot érnek, így ha csak lehet kerülni kell a használatukat.

A Ticket to Ride – Európa elején mindenkinek legalább 2 menetjegykártyát meg kell tartania és ezekre kell összpontosítania a körök folyamán. A lapokon található pontokat megnyerheti a játékos, hogyha sikerül a játék végéig befejeznie az adott útvonalat, azonban ha nem jár sikerrel, akkor a pontok mínuszakra alakulnak át és igen nagy hátrány kerekedhet belőlük.

Minden Ticket to Ride játékosnak tudnia kell, hogy az eredeti játékhoz képest nem sok változás történt a szabályokat illetően, azonban a helyszín megváltozott és Európa kontinense még több izgalmakat nyújt majd a körök folyamán. A játékszabályok csak messziről tűnnek bonyolultnak, ha figyelmesen olvassátok át őket, akkor minden teljesen egyértelmű és gyorsan megtanulható. A pontgyűjtés lesz természetesen a cél a játék során, az útvonalak is ezt a célt szolgálják, de a leghosszabb vasútvonallal rendelkező játékos nem nyeri meg a partit, csak egy pluszpont kártya lesz az övé. Az Európa változatban a körök folyamán kell majd szépen lassan gyűjtögetni a pontokat, a játék végén pedig a lehető legjobb pozícióba kell kerülni a pontozó táblán.


Nézd meg mit tartalmaz a doboz és hogyan kell játszani:

Write Your Own Review
A következő játékot értékeled:Ticket to Ride - Europa, magyar kiadás
Pontbeli értékelés
Designer
Alan R. Moon
Year published
2005
Number of players
2 - 5
Honors
2005 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player, 2005 Japan Boardgame Prize Best Advanced Game Nominee, 2006 Årets Spill Best Family Game Nominee, 2006 Årets Spill Best Family Game Winner, 2006 Golden Geek Best Family Board Game Nominee, 2013 Hungarian Board Game Award Special Prize Winner
Category
Trains
BGG rank
108
Link BGG
Complexity
1.95